<strong><b>Smart:</strong></b> For snaue 70 kroner får du malingsprøvene levert på døren.  Foto: Per Ervland
Smart: For snaue 70 kroner får du malingsprøvene levert på døren. Foto: Per Ervland Vis mer

Få malingsprøvene i posten

Lei av å løpe frem og tilbake til malingsbutikken som et pisket skinn, før du finner frem til riktig fargekode?

Publisert
Sist oppdatert

De fleste som har pusset opp vet at det blir mer enn en tur til malingsbutikken før jobben er gjort. For de fleste blir det både tre, fire - og kanskje til og med fem turer før man har alt utstyret, og har funnet frem til den riktige fargen.

Lurer du på hvilken farge du skal velge? Her får du inspirasjon til fargevalget.

Fargeprøver

For å finne frem til den riktige fargen, lønner det seg å kjøpe et par fargeprøver, og male dem opp på veggen. Det kan også være smart å male små felt på flere vegger, slik at du ser hvordan fargen ser ut i direkte lys - og i motlys fra vinduene.

Fargen fra de små malingslappene ser ofte helt annerledes ut når du får dem opp på en stor vegg. Det kan lønne seg å male to strøk - og dersom du skal male en mørk vegg lysere, kan det lønne seg å grunne veggen først, slik at du får et riktig inntrykk.

Bruk grått

Smart: Når du står i butikken kan det lønne seg å holde fargelappen opp mot en lys grå flate, ikke bare hvit - da kommer fargen bedre frem.


Det er gjerne i denne prosessen du er hos farvehandelen så ofte at du kommer på fornavn med de ansatte. Det kan ihvertfall denne journalisten skrive under på. Og selv om det ikke er dumt å tilbringe tid i fargehandelen, og prate med fagfolk og be om råd underveis, kan det være vanskelig å få til i en travel hverdag.

Med Flüggers nye netthandel blir dette problemet en saga blott. Her kan du se fargekart på nett, og bestille prøver på de fargene du vurderer og få dem rett hjem i postkassen.

- I nettbutikken kan du bestille en pakke med tre små malingsposer og en liten pensel. Den passer i postkassen og leveres de aller fleste steder dagen etter, sier Truls-Petter Rosenvinge, markedssjef i Flügger i en pressemelding. - Dermed kan du male fargeprøven rett på veggen og få et klart inntrykk av hvordan det blir, før du står der med to åpne bøtter, ett strøk på veggen, og lurer på hvorfor i all verden du valgte den fargen.

Oljemaling på hendene? Dropp white spiriten. Dette smarte trikset er
snillere med både miljø og sart hud.

Skån veggen

Tips: Er du usikker på om du virkelig vil pusse opp, eller ønsker du ikke å male prøven rett på veggen? Tape et stort papirark, eller en remse fra en papirrull på veggen og mal på dette.


På Flüggers online fargekart kan du velge mellom 1.200 ulike farger. Du kan også kjøpe ulike fargekart med inspirasjon for 5 kroner, tilfelle du opplever at fargen fra PC-skjermen er helt annerledes ennd en du får på veggen.

Pris: En liten boks med 3 fargeprøver og pensel koster 69 kroner. Frakt er gratis.

Den aller viktigste jobben du gjør når du skal pusse opp er den du ikke ser. Med mindre du ikke gjør den. Slik fikser du underlaget

Tapetprøver

<strong>Det ser fint ut på bilder, men passer fargen hjemme hos deg? Og hvordan ser mønsteret egentlig ut på nært hold?  Foto:</strong> Ifi.no
Det ser fint ut på bilder, men passer fargen hjemme hos deg? Og hvordan ser mønsteret egentlig ut på nært hold? Foto: Ifi.no Vis mer


Flügger selger mer enn maling, og har i flere tiår også solgt tapet. Også dette kan du bestille gjennom netthandelen. Tapetprøvene kommer i A4-format.

- For den som sitter med oppussingsplaner kan det være vanskelig å se for seg hvordan det helt konkret vil bli når det er ferdig. Særlig for par som kanskje ikke har helt de samme ønskene, vil det være til stor hjelp å kunne prøve seg frem med både tapet- og malingsprøver, sier Rosenvinge.

Pris: Tapetprøvene koster 4 kroner per A4-ark, inklusive frakt.

Flügger er imidlertid ikke alene om å sende tapetprøver til deg som går i oppussingstanker . Du akn blant annet bestille fra Tapetgalleriet som har et fantastisk utvalg tapeter fra kjente produsenter Osborn & Little, Jane Churchill, Nina Campbell, Elitis og Mulberry - i tillegg til fototapet og wallstickers.

Du kan også bestille tapetprøver fra en rekke ulike utenlandske nettbutikker - eller direkte fra produsenten. Vi kan anbefale danske Tapetcafé.

Når du så har bestemt deg, kan du også bestille selve malingen eller tapetet fra nettet og få den levert på døren. I tillegg kan du kjøpe malerverktøy, rengjøringsmidler og tildekningspapp, malertape, og ulikt beskyttelsesutstyr som overtrekksdrakt og hansker.

Ikke alle typer tapeter passer i alle rom: Se DinSides tapetguide

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer