Få innredningshjelp med smart Ikea-app

Spar tid og unngå bomkjøp med Ikeas oppdaterte app.

Legg Ikea-katalogen på gulvet, ta et bilde med appen, og last inn møbler ... Foto: Ikea
Legg Ikea-katalogen på gulvet, ta et bilde med appen, og last inn møbler ... Foto: Ikea Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den regnes som verdens største trykksak, og i fjor ble Ikea-katalogen interaktiv. En app for iPhone og android ble lansert som et supplement til papirutgaven - og ga smarttelefoneiere litt mer info enn det som finnes i papirutgaven.

Når Ikea-katalogen 2014 lanseres neste uke er det ikke bare katalogen som har fått en oppgradering. Ikea-appen blir også oppdatert med en smart funksjon: Nå kan du se hvordan Ikea-møblene ser ut hjemme hos deg, uten å måtte kjøpe dem først.

Nysgjerrig på nyhetene? Du kan ta en smugtitt på den amerikanske versjonen av Ikea-katalogen her.

Ikea-sofaen inn i stuen på 1-2-3

Den nye appen skal gjøre det lettere å unngå bomkjøp, ifølge Siv Elizabeth Egger i Ikea. Foto: Per Ervland
Den nye appen skal gjøre det lettere å unngå bomkjøp, ifølge Siv Elizabeth Egger i Ikea. Foto: Per Ervland Vis mer


Ikea-katalogappen har en skannerfunksjon, også kalt AR-teknologi eller utvidet virkelighet, som kort fortalt skanner rommet ditt, og lar deg plassere et utvalg produkter fra Ikea-katalogen for å se hvordan de passer inn hjemme hos deg.

– Appen gir deg muligheten til å se hvordan Ikea-møblene passer inn med det du allerede har. Det er lett å se om møblene blir for små eller for dominerende, og du unngår bomkjøp, sier Siv Elizabeth Egger, kommunikasjonsrådgiver i Ikea, til DinSide.

AR-teknologien tar et bilde av rommet ditt, og lager et nytt lag med virtuell grafikk som plasseres oppå. Og du må ha et eksemplar av katalogen for at det skal fungere: Ikea-katalogen brukes nemlig for at møblene skaleres riktig i forhold til rommet.

Se videodemonstrasjon her:

 


I tillegg til utvidet virkelighet har den nye appen også et videogalleri, samt muligheten til å utforske et rom både vertikalt og horisontalt, i 360 og 180 grader.

Du kan laste ned Ikeas katalogapp med én gang (med mindre du har den fra i fjor) - men oppdateringen blir ikke gjort tilgjengelig før 12. august. Vi kommer tilbake med en test.