Få gratis møbler

Du trenger ikke være Røkke-rik for å få nye møbler til boligen din. De smarte betaler ingen ting.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor brukte vi 40 millarder kroner på oppussing. I år er det estimert at vi skal bruke rundt 50.

Årets møbelnyheter fra Ikea.

Selv om en stor del av disse millardene går til strukturelle oppgraderinger; tak, vegger gulv; samt til kjøkken og baderom, legges det også ned betydelige beløp i nye møbler.

- Nordmenn brukte totalt 21,750 milliarder kroner på møbel og interiørvarer i 2006, sier direktør i Møbelrådet, Knut Skoe til DinSide.no.

13,9 av disse milliardene ble brukt på møbler, ifølge statistikk fra Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon.

Uansett hvor traust eller trist det ser ut: Et strøk maling gjør underverker! Alt om oppussing fra DinSide Bolig Illustrasjonsfoto: Frode Larsen/ifi.no
Uansett hvor traust eller trist det ser ut: Et strøk maling gjør underverker! Alt om oppussing fra DinSide Bolig Illustrasjonsfoto: Frode Larsen/ifi.no Vis mer


Bildespesial: Disse møblene er gratis!

Rundt halvparten av innkjøpene blir foretatt øst i landet - østlendinger kjøpte nye møbler for 7,1 milliarder kroner i fjor. Det er også her det er mest gratis møbler å hente.

Få som kjøper brukt

Brukte møbler er imidlertid ikke så populære. Kun 6 prosent kjøper brukte møbler, ifølge en undersøkelse foretatt av Prognosesenteret på vegne av Møbelrådet.

Men hvem trenger kjøpe brukt når det er så mye fint å få gratis?

Vi har sjekket de tre største rubrikknettstedene, finn.no, tinde.no og zett.no. Vi anbefaler også å sjekke rubrikk.no, som søker igjennom alle de ulike rubrikksidene. Sjekk også lokalaviser - enten papir eller nettutgaven. Her kan du finne mye.

Tips: Det lønner seg også å tråle rubrikkannonsene nå, for snart begynner skolekorpsene å ønske seg lopper, og færre annonserer for gratis møbler, .

Gi-bort-pris

I tillegg til alle møblene som gis bort, er det mye som ligger ute med latterlige lave utropspriser (1,-) og selv om det nok ikke er alt som gis bort til den prisen, er det likevel mulig å gjøre gode kupp.

Ja, en kan til og med få boliger til en krone, dersom en tror på boligannonsene. Det er også mye som gis bort dersom du kjøper noe annet - kjøp sofa og få salongbord med på kjøpet. Så pass på at i stedet for å bare rangere annonsene etter pris, å bruke fritekstsøk. Gode søkeord er "gratis" og "gis bort".

Bildespesial: Disse møblene er gratis!

Foto på forsiden: IKEA


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!