Få enebolig fra 150.000 kroner

Vil du bo billig? Vi har funnet det billigste huset i hvert fylke. Uansett standard. Våre krav har her ikke vært større enn at plankene fremdeles står forholdsvis loddrett.

Få enebolig fra 150.000 kroner

  1. Her er de billigste eneboligene


Klart du kan!

Finn et billig hus. Illustrasjon: Per Ervland.
Finn et billig hus. Illustrasjon: Per Ervland. Vis mer

Lyst på enebolig? Har du ikke råd? Slutt å tull - klart du har råd, spørsmålet er nok heller om du har lyst!


For her snakker vi ikke om en lekker ny enebolig. Nei, bare enebolig. Og har du bare 150.000 kroner, ja, så er muligheten altså her.

DinSide Bolig har søkt etter den billigste eneboligen i hvert fylke i vårt langstrakte land, fra Telemark og Troms - til Hedmark og Hordaland, og her er det vi fant:

De billigste eneboligene i alle fylkene.

13-ganger så dyrt i Oslo

Prisene varierer, fra 150.000 kroner i Aust-Agder til 1.980.000 kroner i Oslo. Du må med andre ord betale mer enn 13 ganger så mye for en enebolig i hovedstaden enn i Aust-Agder. (Men så er nok også standarden på Oslo-boligen noe høyere.)

De fleste billighusene har imidlertid en prisantydning på rundt 300-500.000 kroner.

Og for å si det som det er: Langt de fleste av disse husene trenger en virkelig kjærlig hånd. Og ofte gjerne flere.

Gammel blir nytt

Er man ikke selv veldig handy, eller har hav av tid, vil de fleste nok velge å sette bort oppussingen av en slik bolig. Og at det vil koste mer enn selve huset, må man regne med.

- Rundt regnet vil jeg si at en totaloppussing av en enebolig med en grunnflate på 80-90 kvadratmeter, vil koste rundt 400-500.000 kroner, sier Thomas Kleveland i Byggmester Kleveland, og legger til:

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det vil da inkludere nytt bad og kjøkken, og en generell oppussing utvendig og innvendig. Her er det snakk om en midt-på-treet type oppussing, og altså ikke noen høy standard, avslutter han.

Orker du? Har du råd? Foto: Karoline Brubæk
Orker du? Har du råd? Foto: Karoline Brubæk Vis mer


Kleveland poengterer at dette er en cirkapris, og at hvert oppussingsobjekt vil være forskjellig.

Tenk to ganger

I noen tilfeller er også huset i så dårlig stand, så de fleste nok vil velge å rive det, for å bygge opp et nytt. Her kan det være lurt å tenke seg om en ekstra gang. For at prosjektet skal bli lønnsomt, bør husprisen i realiteten ligge lavere enn en tilsvarende tomt i området - fordi man må regne med kostnader knyttet til å fjerne det gamle huset.

Samme tankegang er også smart å ta med seg når man tenker på å foreta en gjennomgående oppussing av en enebolig. For koster huset 400.000 kroner i utgangspunktet, og skal du bruke 500.000 kroner ekstra før du kan bo der, kan det være lurt å finne ut hvor mye bolig du får i samme område for 900.000 kroner...

Trykk her for å se det billigste huset i hvert eneste av Norges 19 fylker.