Slik ser ikonene ut hvis du skal ha dem til en Logitech 900. Foto: Iconharmony.com
Slik ser ikonene ut hvis du skal ha dem til en Logitech 900. Foto: Iconharmony.comVis mer

Få en finere fjernkontroll

GUIDE: Med enkle grep kan universalfjernkontrollen bli riktig så lekker.

Når du først har brukt noen hundrelapper på en universalfjernkontroll er det kanskje kjekt at den ser bra ut. Ut fra esken har den de vanlige funksjonene, som kanal opp/ned, volum opp/ned og så videre.

Men de fleste av universalfjernkontrollene med skjerm har muligheten til å lage en favorittliste, en liste over egenvalgte kanaler, som kan vises på den lille skjermen. I og for seg en super løsning, men det krever litt egeninnsats for å få det til å se bra ut.

LES: Denne tryllestaven er en fjernkontroll

Vi har tatt utgangspunkt i Logitechs fjernkontroller, siden det er disse det er flest av på det norske markedet.

Den lekreste løsningen

Har du lyst på skikkelig forseggjorte ikoner er Iconharmony et nettsted som er verdt et besøk. Her kan du søke opp ikoner tilpasset din fjernkontroll. Ikonene på Logitech 900 har for eksempel samme bakgrunn og gir en slags 3D-effekt.

Slik ser undertegnedes fjernkontroll ut. Logoene har samme bakgrunn og er tilpasset skjermens størrelse Foto: Gaute Beckett Holmslet
Slik ser undertegnedes fjernkontroll ut. Logoene har samme bakgrunn og er tilpasset skjermens størrelse Foto: Gaute Beckett Holmslet Vis mer


Logitech 1100-ikonene har et litt annerledes design, men er også langt penere å se på enn om du skulle lage dem selv, for eksempel ved å laste ned kanallogoer fra google som på bildet under.

På Logitech 1100 kan du gjøre som her - laste ned logoer fra google og legge inn. Det blir imidlertid penere å laste ned ferdigdesignede ikoner. Foto: Øyvind Paulsen
På Logitech 1100 kan du gjøre som her - laste ned logoer fra google og legge inn. Det blir imidlertid penere å laste ned ferdigdesignede ikoner. Foto: Øyvind Paulsen Vis mer


Når du kommer inn på nettstedet velger du enkelt og greit den fjernkontrollen du har og begynner å søke i søkefeltet. Du kan søke på land ("Norway" vil gi deg de mest vanlige kanalene i Norge), eller du kan søke direkte på enkelte kanaler.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du huker av for de ikonene du ønsker, og når du er ferdig laster du ned alle sammen i en samlet pakke. Deretter er det bare å legge inn i programmet du bruker til å tilpasse fjernkontrollen.

Den enkleste løsningen

Har du en Logitech Touch vil du fort oppdage at det ligger klar ikoner i webløsningen du bruker for å tilpasse fjernkontrollen. Dette gjelder foreløpig kun Touch, og ikke de andre fjernkontrollene. Ikonene ligner litt på de du får fra Iconharmony, så om det er verdt tiden må du avgjøre selv.

TEST: Logitech Touch

Det som imidlertid kan være verdt å merke seg er at du på Iconharmony kan laste ned ikoner knyttet til aktiviteter, som Blu-ray (Blu-ray-logoen), Xbox (logoen eller en håndkontroll) og så videre. Virkelig lekkert - hvis du har en Touch, altså.

På Touch kan du velge å bruke ikonene som ligger i den webbaserte programmeringsløsningen. Foto: Øyvind Paulsen
På Touch kan du velge å bruke ikonene som ligger i den webbaserte programmeringsløsningen. Foto: Øyvind Paulsen Vis mer


Er du litt blank på hvordan man går fram for å legge inn ikoner har det samme nettstedet instruksjonsvideoer som tar deg gjennom prosessen.

Det går også an å søke opp ikoner på google, for så å legge dem inn selv, men da blir ikke resultatet like bra, og noen ikoner kan bli feilproporsjonerte.

Fra forsiden kan du klikke på den fjernkontrollen du har for å få opp tilpassede ikoner. Til venstre finner du instruksjonsvideoer. Foto: Iconharmony.com
Slik ser ikonene ut hvis du skal ha dem til en Logitech 900. Foto: Iconharmony.com
Slik ser ikonene til Touch ut. Foto: Iconharmony.com
Slik ser ikonene til Logitech 1100 ut. Foto: Iconharmony.com
På Touch har du muligheten til å ha ikoner også på de forskjellige aktivitetene. Har du en Xbox-aktivitet kan du altså velge at for eksempel logoen eller en håndkontroll skal symbolisere nettopp denne aktiviteten. Foto: Iconharmony.com
... eller du kan velge et Playstation-ikon hvis det er det du vil ha. Foto: Iconharmony.com

Se bildeserien for fremgangsmåte og eksempler: