BARE RÆL?: Legg deg ned på kne og snok under bordet, råder interiørstylist og blogger Signe Helene Schineller.  Foto: Synne Hellum Marschhäuser
BARE RÆL?: Legg deg ned på kne og snok under bordet, råder interiørstylist og blogger Signe Helene Schineller. Foto: Synne Hellum MarschhäuserVis mer

Få de beste loppis-hemmlighetene

Her er gjenbruksdronningens beste tips.

Nå er loppemarked-sesongen her igjen! I helgene framover har du gode muligheter til å finne noen skjulte skatter til en billig penge.

Men hva bør du egentlig se etter når du skal på loppis? DinSide har snakket med interiørstylist, og blogger med sans for gjenbruk, Signe Helene Schineller. Hun har spesialisert seg på å gjøre gull av gamle møbelskatter under merkelappen Re:Signert.

Få flere loppistips her: Her får du billige møbler nå!

Tenk utenfor boksen

– Se etter ting som har en verdi for deg, eller noe som kan ha en potensiell verdi. Husk at det kan bli til noe annet, sier Schineller til DinSide.

Selv om gjenstanden er slitt, ødelagt og ser ut til å ikke ha noen fremtid, kan du kanskje gi den et nytt liv.

Signe Schineller er en erfaren interiørstylist og loppemarkedgjenganger. Du kan også se henne transformere skrot til nye møbelskatter på TV2s God Morgen Norge, og som stylist i TVNorges Sinnasnekker'n. Foto: June Witzøe
Signe Schineller er en erfaren interiørstylist og loppemarkedgjenganger. Du kan også se henne transformere skrot til nye møbelskatter på TV2s God Morgen Norge, og som stylist i TVNorges Sinnasnekker'n. Foto: June Witzøe Vis mer


En annen positiv ting ved å kjøpe noe som er i dårlig stand, er at du ofte kan få den billigere.

– Dersom det for eksempel er et skår i det, kan du lime på en liten gjenstand for å skjule det. Plutselig har du en unik detalj, forteller interiørbloggeren.

Er du blant dem som styrer unna Ikea-møbler på loppemarked? Da bør du være klar over at det er faktisk mye spennende du kan gjøre med dette.

Bli inspirert: Slik pimper de Ikea-møblene

Legg deg ned på kne!

Men det er enkelte ting du bør tenke gjennom før du begynner å pusse opp.

– Jo flere kringler og kroker og utskjæringer det er, jo vanskeligere er det å komme til med sandpapir. Ikke kast deg ut i de største prosjektene. Få deg litt grunnkunnskaper om olje før du begynner å olje noe, råder Schineller.

Du bør også styre unna loppisfunn som har mugg i seg - uansett hvor fint det måtte være.


Hvis du planlegger å gå på loppemarked i helgen, bør du være tidlig ute for å få med deg det meste. Du kan godt gå to dager på rad på samme loppemarked fordi det ofte legges ut nye ting hver dag.

– Legg deg ned på kne og snok litt! Det er ikke alltid de har fått lagt fram alt, påpeker hun.

Og hvor pleier interiørstylisten å gå på loppemarked?

Hun styrer unna «suppa».

– Utenfor byen er det både hyggeligere og billigere. Og ikke glem å prute! Se etter småfeil og prut på grunnlag av det, sier Schineller.

Er du dårlig til å prute? Slik pruter du med glimt i øyet