Få 600.000 til å bygge bolig i distriktet

Får du full pott, kan staten hjelpe deg med 1,4 millioner.

Nexus fra Nordbohus kvalifiserer ifølge leverandøren for husbankfinansiering. Bygger du den på utvalgte steder, kan du kanskje kvalifisere for kjempestøtte fra staten. Foto: Nordbohus
Nexus fra Nordbohus kvalifiserer ifølge leverandøren for husbankfinansiering. Bygger du den på utvalgte steder, kan du kanskje kvalifisere for kjempestøtte fra staten. Foto: Nordbohus Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er kanskje ikke akkurat det du har mest lyst til å høre, men for mange er realiteten dessverre den at for å få kjøpt egen bolig må du flytte. Langt. Og dersom du likevel må flytte på deg, hvorfor ikke gjøre det ordentlig - og få penger for det?

LES OGSÅ:

I forslaget til statsbudsjettet for neste år, foreslår regjeringen videreføre støtteordningen fra i fjor, som ga opp til 600.000 kroner til bygging av boliger i kommuner med små og usikre boligmarkeder, og - eller - mangel på boliger.

Tilskuddet skal i hovedsak kunne brukes av kommunen til oppføring, rehabilitering eller ombygging av boliger for utleie til personer som ønsker å prøvebo i kommunen. De skal også kunne bevilge tilskudd til selskaper, stiftelser eller lignende for etablering av utleieboliger til samme formål, men det er ikke bare for dem som vil leie eller leie ut.

Tilskuddet til privatpersoner som ønsker å etablere seg kan ikke overstige 20 prosent av kostnadene, maksimalt tilskudd er på 600.000 kroner.

Les mer om støtteordningen

Full pott = 1,4 millioner

I regjeringens forslag til statsbudsjettet for 2013 er det flere punkter som er rettet mot å hjelpe vanskeligstilte inn på boligmarkedet.

Husbanken får økt tilskudd med fem milliarder, og det gis tilskudd til etablering i egen bolig for vanskeligstilte.

Det er imidlertid ikke bare husholdninger som sliter med å komme inn på boligmarkedet som kan få støtte. Husbankens grunnlån, med den ekstremt fordelaktige rentesatsen 2,75 prosent over 20 år, kan gis til alle som bygger boliger som oppfyller gitte krav til nøkternhet, miljøvennlighet og universell utforming.

Tidligere beregninger av DinSide viser at denne rentefordelen typisk kan utgjøre 800.000 kroner. Så om du får innvilget begge søknadene, vil du kunne få svimlende 1,4 millioner i tilskudd til å bygge nytt.