Ett produkt, tre priser

Vi har lett etter en puslespillampe. Her er våre favoritter i tre ulike prisklasser.

Den originale puslelampen: Holger Strøms IQ light er bygget opp av små identiske puslespillbiter. Ved å endre antall biter, kan du skape nye former. Her er noen av dem...  Faksimile fra www.iqlight.com
Den originale puslelampen: Holger Strøms IQ light er bygget opp av små identiske puslespillbiter. Ved å endre antall biter, kan du skape nye former. Her er noen av dem... Faksimile fra www.iqlight.com Vis mer
Vi fortsetter vår nye serie med å lete etter puslespillamper. Nei, vi mener vi ikke lamper som gir et godt og sterkt lys slik at man kan legge puslespill langt inn i de små timer, men taklamper som er satt sammen av en rekke små biter. Noen kan man sette sammen selv, andre kommer ferdigpuslet.

Vi har latt oss inspirere litt av de klassiske danske variantene, fra Normann Copenhagen Le Klint og ikke minst IQ light, men vi har plukket ut noen litt mer ukjente varianter.

Gi-bort-pris

Foto: Ikea
Foto: Ikea Vis mer


Vi har lett i lampehyllene hos flere av de rimelige møbelhandlerne, men denne lille rakkeren fra Ikea fanget vår oppmerksomhet. Knappa klöver heter den - og, sikkert ikke overraskende, kommer den flatpakket, slik at du får pusle den sammen selv...

Lampen er laget i propenplast, og med sine 25 cm i diameter er den den minste av de vi har sett på. Vi mener likevel at den gir mye lys for pengene.

Pris: 159 kroner
Forhandler: Ikea
Designer: Brylle/Jacobsen

For sjokoholikerne

Ett produkt, tre priser
Slik ser den ut i åpen tilstand. Foto: Habitat
Slik ser den ut i åpen tilstand. Foto: Habitat Vis mer


Lampen Aperture pendant lar tankene vandre mot solens rike, og papirbrettingens edle kunst. Er du bortskjemt med å spise eksklusiv konfekt, vil kanskje tankene også vandre i retning små sjokoladeesker - og det er ikke så rart: Lampen er inspirert av disse, og kan i sultne sjokoladehungrige øyeblikk fortone seg som den reneste lille godtebutikken!

De små eskene kan åpnes, og selv om de dessverre ikke inneholder noen søte fristelser, gir det morsomme stjerneformete lyseffekter på omgivelsene.

Lampen er designet av Claire Norcross for Habitat og forhandles av Room i Oslo. Selv om de ikke har noen nettbutikk, sender de til hele landet, om du spør pent.

Pris: 795 kroner
Forhandler: R.O.O.M.

Resirkulert glans

Foto: Elisabeth Dalseg
Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer


Hvis vi har ubegrensede midler, velger vi Flowerball, av den unge sør-afrikanske produktdesigneren Heath Nash. Da får vi også med litt god samvittighet på kjøpet!

Denne lampen er nemlig laget av gamle melkekartonger! Vi så den på Rom for idé på Fagerborg i Oslo - og kan gå god for at den ikke lukter surt. Ferdigpuslet er den også.

Pris: 6.300 kroner
Forhandler: Rom for idé
Om designeren: Heath Nash

Ønsker du deg et spesielt møbel, og lurer på hvilke alternativer som finnes på markedet? Send gjerne en mail til bolig@dinside.no med en kort beskrivelse, så skal vi gjøre vårt beste.