Et tropisk drømmehus

Like miljøvennlig som vakkert. Se bildene. >>> SE BILDENE: Økologisk tropehus

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Maria Pinto ville ha et hus i fødebyen sin, Barichara, som ligner på de enkle, vakre bondestuene i landbyen.

Arkitektkontoret, Tierra Viva, som har spesialisert seg på arkitektur tuftet på materialer hentet utenfor kontordøra; leire, tre og keramikk, tok på seg oppdraget. Det er både miljøvennlig og vakkert, mener arkitektene.

Materialene hentes i nærmiljøet, og er følgelig "kortreist", i tillegg er materialene rimelige, slik at husdrømmen skal være tilgjengelig for flere enn de priviligerte få.

Barichara, verdens vakreste landsby

Åpne rom og håndlagde møbler i familien Pintos tropiske hus.
Foto: Javier Cañon Pinto
Åpne rom og håndlagde møbler i familien Pintos tropiske hus.
Foto: Javier Cañon Pinto Vis mer


Tierra Viva ble grunnlagt i 1998. De ønsket da å bruke materialene som er brukt i århundrer på den latinamerikanske landsbygda, men samtidig utvikle en arkitektonisk stil som respekterer og speiler området, tradisjonen og den kulturelle identiteten, men samtidig er ikke ser tilbake hva formuttrykk angår.

Arkitektene - og brødrene - José Raul og Jesús Moreno Cardenas, Santiago Rivero Bolaños og Maria Virginia Patiño driver i dag kontoret som har flere store byggeprosjekter i Colombia. Firmaet er organisert en stiftelse og driver med utvikling som involverer utdannelse og forskning; bygningsarbeiderne drilles i tradisjonell og bærekraftig byggteknikk, samtidig som de søker nye metoder hva teknologi angår.

Oppskriften på et nytt liv

Familien Cañon Pintos hus består av fire bygg som er satt opp rundt en patio, slik som byggeskikken er mange steder i Latin-Amerika. Hvert medlem av familien har sin eget bygg med bad.

Her er også en stort anneks med kjøkken og stue med peis og utgang til patioen. Patioen har fått en liten fontene og her er hengt opp hengekøyer. I hagen er det plantet banan-, mango- og papayatrær som bugner over av frukt gjennom hele året. Et lite tropisk paradis? Se selv og drøm deg bort.

>>> SE BILDENE: Økologisk tropehus

AKTUELT