Et søppelspann - tre priser

Hvor mye er du villig til å betale for spannet som skal huse søppelet ditt? Vi har sjekket priser på søppelspann med pedaler. Her er våre tre favoritter.

 Foto: IKEA
Foto: IKEAVis mer

Budsjettvinner: Ikea

Budsjettvinneren er Hulingen fra Ikea. Det lille spannet i rustfritt stål har en plastikkbøtte inni, som forenkler renholdet. Spannet er lett, så det krever en viss "ro" når man skal åpne det, trår du for hardt, kan det velte. Men ingen andre produsenter slår den svenske møbelkjeden når det kommer til kombinasjonen pris og utseende. Har du lite penger å avse til et lite søppelspann, anbefaler vi dette.

Navn: Hulingen
Produsent/Forhandler: Ikea
Diameter: 24 cm
Høyde: 33 cm
Volum: 9 l
Pris: kr 89,00

Foto: Brabantia
Foto: Brabantia Vis mer


Rimelig kvalitet

Brabantias pedalspann kan ved første øyekast se nesten likt ut, men det er en del blankere og mer solid. Så er det også laget for å holde i minst ti år, det kommer med ti års garanti. Selve spannet er i rustfritt stål, med noen smarte detaljer vi gjerne betaler et par hundrelapper for: Lokket er lukt-tett, og bunnen er belagt med et anti-skli belegg. Dette hindrer også skader på gulvet.

Produsent: Brabantia
Forhandler: Bl.a. Jernia
Høyde: 40 cm
Diameter: 25,1 cm
Volum: 12 l
Pris: 549 kroner

Foto: Vipp
Foto: Vipp Vis mer


Dyrt og deilig

Det lille danske søppelspannet Vipp er blant de aller dyreste på markedet. Her betaler man litt for historien (danske Holger Nielsen fikk laget pedalspannet til sin kones frisørsalong) men mest for kvalitet. For å ta en velbrukt klisjé: Dette er søppelspannenes Rolls Royce, Volvo og Toyota i ett. Eksklusivt, stødig og de faller også minimalt i pris (!), dersom du skulle ønske å selge det. Sjansen er imidlertid liten for det. De fleste som først har anskaffet seg ett av disse spannene kjøper flere.

Navn: Vipp 14
Produsent: Vipp
Forhandlere: Blant annet Illums Boligmagasin i Oslo
Diameter: 28 cm
Høyde: 35 cm
Volum: 8 liter
Pris: 1.895 kroner

Et søppelspann - tre priser


Verdens dyreste søppelspann til Norge

Vipps nye limited edition-spann sprenger alle pristester. Reykjavik Blue, er en variant av Vipp 15-spannet og rommer 14 liter, men en pris på mer enn 18.600 kroner er ikke for de skvetne. Men så får du en blå pelsveske å bære det hjem i, designet i samarbeid med Saga Furs. Det finnes 40 nummererte slike spann, med logo i sølv. Nummerert logo er det også på pelsvesken, som forøvrig er laget av blårev med besetning av reinsdyrskinn.

Er det verdt det? Et Vipp-spann er ditt for livet, men du får unummererte, veskeløse vippspann i samme størrelse med stållogo til en brøkdel av prisen. Spørsmålet blir da om du har lyst til å bruke 15.000 kroner på farge og posen du skal bære med deg spannet hjem i. Vi synes det er litt drøyt, selv om du kan bruke vesken flere ganger.

3 eksemplarer av dette spannet vil være til salgs på Illums Boligmagasin i Oslo, fra i morgen, 15. februar.