<strong><B>I AKSJON:</strong></B> En østerriksk kunstner står bak "Evolution Door" ("evolusjonsdøra"), men vi er foreløpig usikre på om den vil egne seg i hjemmet til folk flest. Foto: Skjermdump fra video
I AKSJON: En østerriksk kunstner står bak "Evolution Door" ("evolusjonsdøra"), men vi er foreløpig usikre på om den vil egne seg i hjemmet til folk flest. Foto: Skjermdump fra video Vis mer

Et lite geometrisk mirakel

Det må en kunstner til når døra skal finnes opp på ny.

Publisert
Sist oppdatert

Så langt har vi stort sett forholdt oss til vanlige dører som åpner seg utover eller innover, og skyvedøra. Det meste annet blir bare variasjoner over et tema.

Den østerrikske kunstneren Klemens Torggler har åpenbart funnet inspirasjon i skyvedøra når han laget "Evolution Door", som åpner og lukker seg på en slik måte at det er må være fristende å forlate og komme tilbake i rommet hele dagen, simpelthen så en kan se døra i aksjon.

LES OGSÅ: Derfor bør du ha majones(!) i kaka

Brettes ut og rundt

Døra åpner seg altså sidelengs, slik at den nesten ikke tar plass utover (eller innover) i rommet når du åpner den. Den er altså plassbesparende. Det mest oppsiktsvekkende er likevel at den består av to like store kvadratiske hovedflater, som nesten ser ut som en optisk illusjon når Torggler demonstrerer døra i videoen under.

De to flatene brettes nærmeste tilbake og roterer om sin egen akse, og selv om prinsippet ser tungt ut rent mentalt, ser døra overraskende grei ut å åpne rent fysisk.

LES OGSÅ: Smarte gulvlister uten spiker

Flere konsepter

"Evolution door" er bare én av fem ulike dører i en serie, hvor den største dekker begge sidene av døråpningen, og består av hele åtte panel som vris om hverandre.

Torggler, som har laget oppfinnsomme dører siden 1997, benytter en rekke ulike materialer under produksjonen, som glass, stål, komposittmaterialer og tre.

Den tyngste døra veier 200 kilo, og er laget av stål.

Østerrikeren har ikke satt dørene i masseproduksjon, men bygger dem på oppdrag for, antar vi, mer eller mindre velstående klienter.

Du kan se noen av de andre dørene fra Torgglers interiørdesign-laboratorium i denne bildespesialen:



Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer