Et annet ord for hjemmekontor

Archipod er for kontorister som trenger inspirasjon. Og veldig, veldig kort vei til jobben.

NUTS? Det er mulig ekornene i hagen blir forvirra, men på innsiden av denne sfæriske skikkelsen skjuler det seg et aldri så lite drømmekontor. Foto: Produsenten
NUTS? Det er mulig ekornene i hagen blir forvirra, men på innsiden av denne sfæriske skikkelsen skjuler det seg et aldri så lite drømmekontor. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kontoret skal ideellt sett være et sted som genererer så mye fyr i baken til alle som befinner seg der at de bobler over av kreativitet. En kalender fra i fjor, en utslitt blyantspisser, og gammelt appelsinskrell har pussig nok ikke en slik effekt.

Det er ikke sikkert Archipod kan gjøre så mye med verken kalenderen eller skrellet, men som hjemmekontorløsning er dette noe av det mer oppsiktsvekkende vi har sett.

Les også: Dette bordet har en hemmelighet

Behøver ikke byggetillatelse

Den lille poden består av seksten 60 centimeter brede og 2.4 meter lange plater, som er satt sammen til noe som ser ut som en forvokst kongle med ekstra rundt tilsnitt. Innsiden er derimot så lys og innbydende at en nesten kan kjenne arbeidslysten snike seg tilbake i kroppen etter en lang påskedvale.

Archipodens grunnflate er mindre enn 10 kvadratmeter, og den er 2,5 meter høy, og passerer dermed fint innenfor reglene for hva du kan sette opp på egen eiendom uten byggetillatelse. Ifølge forskriften om saksbehandling og kontroll i byggesaker (SAK) kan du fritt sette opp bygg i hagen med en grunnflate som er mindre enn 15 kvadratmeter, lavere enn 3 meter og maks 2,5 meter høy gesims. I tillegg må det være mer enn en meter avstand til andre bygg på eiendommen.

Les mer om regler for bygg på eiendom her.

Kan brukes til "alt"

Døren åpner seg oppover, omtrent som bildørene på en italiensk sportsbil, og selv om Archipod i utgangspunktet er ment som hjemmekontor, kan du selvfølgelig bruke den til det meste annet du måtte komme på som tar lite plass: lekerom, hobbyrom, musikkstudio, øvingsrom, eller bare et svært sofistikert lekehus for barna.

(Artikkelen fortsetter under bildeserien)

Du behøver ikke være nervøs for å fryse tomlene av deg mens du jobber. Den runde konstruksjonen er isolert, og med en diameter på tre meter er det ikke rare arealet du behøver varme opp med den medfølgende panelovnen hvis det skulle være nødvendig. Strøm og telefonforbindelse henter du forøvrig rett fra huset.

Les også: Den store hjemmekontorguiden

Stiv pris

En stor kuppel av polykarbonat i taket slipper inn mengder av naturlig lys, mens et mindre, dobbeltisolert vindu på siden gir deg utsikt mot hagen eller, hvis du plasserer den riktig, mot nabohuset.

Stemningslys og en rekke spoter leveres også ferdiginstallert, i tillegg til, eh, brannalarm.

Hver Archipod lages på bestilling, og kan spesiferes individuelt etter kjøpers ønsker. Archipod oppgir likevel en pris på rundt 12.000 pund (rundt 110.000 norske kroner) som et røfft estimat. Den prisen inkluderer installering av poden i hagen i Storbritannia. Du må kontakte dem direkte for et prisoverslag, dersom du ønsker Archipod i din norske hage.

NB! Vær obs på at det kan koste deg mer enn bare innkjøp og installasjon. For kommunen kan også finne på å kreve sitt, dersom du bor i en kommune med eiendomsskatt. Jan Ruste i Sel kommune ble i fjor skattlagt ut fra et beregningsgrunnlag der han hadde fem uthus på eiendommen. Disse var et uthus, et hundehus, et drivhus, en dukkestue og en garasje. Hver fikk en takstverdi på 25.000 kroner!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer