PASSE VARM: Kaffebønnene "Coffee Joulies" skal først kjøle ned kaffen, for så å holde riktig temperatur.  Foto: Colourbox.com
PASSE VARM: Kaffebønnene "Coffee Joulies" skal først kjøle ned kaffen, for så å holde riktig temperatur. Foto: Colourbox.comVis mer

Er kald kaffe snart historie?

Termodynamiske kaffebønner skal holde på temperaturen

Bortsett fra Mormora til de åtte ungene som drakk kaffen av skåla for å kjøle den ned, liker de færreste av oss lunken eller kald kaffe.

Nå har to amerikanere funnet opp et produkt som skal gjøre at kaffen, og andre varme drikker, holder på varmen.

Enkelt å spare tusenvis på den daglige kaffekoppen

Kaffebønner av stål

Produktet heter "Coffee Joulies", og er små kaffebønner i rustfritt stål som legges oppi koppen for å regulere temperaturen på den varme drikken. Først påstås kaffebønnene å raskt kjøle ned kaffen til passe temperatur, før den så holder kaffen passe varm - dobbelt så lenge som hvis du ikke bruker produktet.

Men hvordan virker vidunderet? Ifølge hjemmesiden til det nye produktet inneholder kaffebønnene et spesielt termodynamisk materiale, som absorberer energi helt til det smelter ved 60 grader. Når 60 grader så er nådd, begynner materialet å stivne, og dermed slippes den lagrede energien løs igjen, og varmer opp kaffen.

Kaffegrut kan brukes til det meste: Sjekk triksene her

Best i termokopp

Slik ser produktet "Coffee Joulies" ut. Foto: Produsent
Slik ser produktet "Coffee Joulies" ut. Foto: Produsent Vis mer

Produsenten påpeker at kaffebønnene har aller best virkning i godt isolerte kopper, slik som kopper med lokk og aller helst termoskopper. Kaffen blir også her raskt avkjølt, men skal kunne holde på riktig temperatur fem ganger lengre enn uten kaffebønner.


Etter bruk kan "Coffee Joulies" skylles i springen eller vaskes i oppvaskmaskin, men de bør ikke ligge sammen med annet bestikk. Ifølge produsenten har disse veldig lang varighet, så fremt man ikke mister dem på hardt underlag eller vasker dem med stålull eller lignende.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En kaffebønne skal være nok til å varme opp i overkant av 1 dl kaffe, altså vil man trenge to til et gjennomsnittlig kaffekrus. På produsentens hjemmeside er det mulig å bestille fem slike kaffebønner til rundt 250 kroner inkludert frakt.

Store prisforskjeller på kaffekapsler