Det er ikke nødvendigvis det styggeste badet som vinner konkurransen, men det badet som egner seg best for å lage Norges tryggeste bad.  Foto: Privat
Det er ikke nødvendigvis det styggeste badet som vinner konkurransen, men det badet som egner seg best for å lage Norges tryggeste bad. Foto: Privat Vis mer

Er dette VVS-bransjens nye mønsterbad?

Nå leter de etter et virkelig ekkelt bad som kan forvandles til et demo-drømmebad.

Publisert
Sist oppdatert

I samarbeid med Bademiljø, leter nå Fagrådet for våtrom (FFV) etter et virkelig ekkelt bad som kan rehabiliteres etter byggebransjens våtromsnorm, til å bli et drømmebad.

- Vi vil gjøre om et gammelt og slitt bad, til Norges tryggeste og lekreste bad, sier Johnny Almvang i FFV til DinSide.

Mange bad er allerede påmeldt, du kan se noen av dem i bildekarusellen lenger ned

Alt skal dokumenteres

Planen er følgende. FFV ønsker å pusse opp om et gammelt og råttent bad til et trygt, sikkert og varig nytt drømmebad. Prosessen skal dokumenteres, og illustrere informasjonsmateriell for bransjen.

Til dette trenger de noen som allerede har planlagt å pusse opp baderommet sitt, og har nå utlyst en konkurranse for å trekke ut en heldig vinner som vil få hjelp til å transformere sitt marerittbad. Godkjente håndverkere tilknyttet Bademiljø vil gjøre gjobben, og badets eiere vil få 50.000 kroner i rabatt. De vil selv få bestemme hvordan badet skal se ut, og hvilke materialer og produkter fra Bademiljø som skal benyttes - så lenge produkter og løsninger er godkjente i henhold til våtromsnormen.

- Dette blir Norges tryggeste bad, og eierne vil få full dokumentasjon for eventuelt senere salg, sier Almvang.

Pusse opp kjøkken, bad eller varmeanlegg? Ikke glem å be rørleggeren om denne instruksen

Slik deltar du:

Du kan melde ditt bad på i konkurransen ved å sende en mail til [email protected].

Du må sende med et par bilder, og en kort teknisk informasjon om badet og huset badet ligger i. NB! Det stilles to krav for at ditt bad vil vurderes. Badet må ligge i et hus, du må eie badet selv, og det må være etasjeskillere i tre.

Er ikke badet ditt styggere enn de på bildene? Ikke fortvil.

- Badet kan gjerne være så stygt som helvete – men det er ikke dermed sagt at det vinner, sier Almvang. Juryen leter etter det badet som egner seg best til å bli Norges tryggeste bad.

Merk også at om du melder på ditt bad, samtykker du samtidig til at Fagrådet for våtrom(FFV) og Bademiljø får bruke bilder og prosjektomtale i sin markedskommunikasjon.

Fristen for å melde din interesse er 1. april.

- 1. april går juryen i tenkeboksen, og arbeid med badet vil starte i midten av april, med planlagt ferdigstillelse rundt 1. juni, avslutter Almvang.

Les også: Er håndverkeren godkjent? Slik sjekker du

Og det er nødvendig ...

Det er på sin plass å ha fokus på trygge bad. I 2008 ble norske boliger skadet for 2,6 milliarder kroner på grunn av vann på avveie.

- Et problem er at rørleggerne ikke leser bruksanvisningene. Det burde jo være en selvfølge. Det sa leder for Forbrukerrådets brukergruppe, Torgeir Øines, til DinSide tidligere i vinter.

Norske Rørleggerbedrifters Landsforening jobber nå sammen med If og Byggekostnadsprogrammet med prosjektet "Sikker vanninstallasjon", der målet er å redusere vannskadene med 250 millioner kroner over en femårsperiode.

Og dette skal rett og slett nås ved at rørleggerne begynner å gjøre jobben sin ordentlig. I tillegg skal rørleggerne jobbe aktivt med å selge en vannlås som skal bidra til færre vannskader, den såkalte NRL-stoppen, som stenger vannet ditt med ett tastetrykk.

Noen deltakere, så langt...


I 2007 kåret DinSide Norges styggeste bad. Her kan du se bildene av vinnerbadet, og andre sørgelige baderom.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer