Er dette verdens kuleste soverom?

Daniel Arsham dekket veggene med 25.000 ping-pongballer.

Langveggene er dekket med ping-pongballer, mens endeveggene er dekket med speil som gjør romfølelsen enda bedre. Foto: Snarkitecture
Langveggene er dekket med ping-pongballer, mens endeveggene er dekket med speil som gjør romfølelsen enda bedre. Foto: Snarkitecture Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arkitekt Daniel Arsham har kanskje verdens minste leilighet. Men vi tør påstå at det er en av de kuleste vi har sett. Bokstavelig talt.

For ser du nøye på bildene er ikke veggene kledt med mosaikkfliser eller et kult tapet. Nei, veggene er dekket med ping-pongballer i ulike hvit- og grånyanser.

Leiligheten, som vel strengt tatt er et soverom, er på 90 kvadratfot, eller 8,36 kvadratmeter. Alt for lite til å være en fullverdig leilighet, men Arsham har også tatt i bruk en del av kontorlokalene til firmaet han er partner i, Snarkitecture, i Brooklyn, New York. Så utover de drøye åtte kvadratmeterne, har han omtrent 230 tilstøtende kvadratmeter kontorlokaler som også inneholder kjøkken og bad, slik at han ikke skal lide noen nød.

Smarte løsninger: Se hva Paul Coudamy fikk inn på 23 kvadrat

Gi dybde til små rom

Enkel, åpen skapløsning. Foto: Snarkitecture
Enkel, åpen skapløsning. Foto: Snarkitecture Vis mer


Ifølge Alex Mustonen i Snarkitecture var tanken bak det originale veggdekket å gi dybde til et lite rom. For å øke romfølelsen ytterligere valgte de ulike nyanser av hvitt og grått på pingpongballene, la de mørkeste lengst ned mot gulvet, og lysere nyanser opp mot taket, for å gi inntrykk av god takhøyde. Selve taket ble imidlertid senket ørlite, for å bidra ytterligere til dette, og det er lagt inn lys i taket. Og som prikken over i-en, dekket de den ene endeveggen med et speil, som ble brutt opp av tykke hvite hyller.

Mikroleiligheten ble laget som en del av et designeksperiment av firmaets ansatte. De brukte brukte rundt to måneder på å fullføre prosjektet. Ser man bort fra tidsbruk, var prosjektet relativt rimelig for et såpass spesielt uttrykk: De brukte rundt 100 dollar (581) per kvadratfot, totalt 52.290 kroner på hele leiligheten.

Og grunnen til at de valgte ping-pongballer?

- Vi spiller mye ping-pong på jobb, sier Mustonen til DinSide.

Ikke plass til ping-pong-bord, sier du? Da bør du ta en titt på denne ping-pongdøren!

Suger det rent

Ping-pong-vegg

Hva synes du? (Avsluttet)
Stilig - men ikke noe for meg.(39%) 386
Fantastisk! Slik vil jeg ha!(24%) 237
Stygt og upraktisk. (23%) 225
Helt greit, men mye jobb for lite effekt.(13%) 130
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Ping-pongballene skal være festet med et spesiallim som også brukes til tunge fliser, slik at det skal vare lenge. Men hva med rengjøring av de 25.000 ballene? Det må da feste seg mye støv innimellom der?

- Ikke noe problem. Det gjøres enkelt med en støvsuger med mykt børstehode, sier Mustonen.

Men enkelt eller ei: Det høres ut som en ganske tidkrevende prosess. Så det er kanskje ikke noe for astmatikeren eller støv-allergikeren. Vi vil heller ikke anbefale noen å herme bokstavelig, og dekke soverommet sitt med ping-pongballer. Ei heller kjøkken, der støv har en tendens til å binde seg til stekefett og klebre seg til overflater. Men som en fondvegg, for eksempel i entré eller stue, eller som dekorasjon på sengeende eller rundt et speil, er dette kanskje et interiørprosjekt for deg som er lei av shabby chic?

Både vegger og sengeteppet er holdt i hvitt og grått, som gir et maskulint inntrykk. Foto: Snarkitecture
Langveggene er dekket med ping-pongballer, mens endeveggene er dekket med speil som gjør romfølelsen enda bedre. Foto: Snarkitecture
Vegg med stopp-effekt! Foto: Snarkitecture
Foto: Snarkitecture
Enkel, åpen skapløsning. Foto: Snarkitecture
Leiligheten ble bygget inn i Snarkitectures kontorlokaler. Foto: Snarkitecture