Er dette Norges billigste?

HTH påstår de har Norges billigste klassiske kjøkken. Vi har pristestet. Det bør du også gjøre.

<b>ER DET SANT?</b> HTH påstår at de har Norges billigste klassiske kjøkken. Vi fikk et bedre tilbud hos Ikea. Foto: HTH/Kristin Sørdal
ER DET SANT? HTH påstår at de har Norges billigste klassiske kjøkken. Vi fikk et bedre tilbud hos Ikea. Foto: HTH/Kristin Sørdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HTH reklamerer for at de har "Norges billigste klassiske kjøkken". Vi har sjekket prisene hos noen andre kjøkkenleverandører, som også pleier å være ganske godt priset.

Hvilke er egentlig billigst?

Les også: Smarte kjøkkenløsninger

Slik testet vi

Vi har tatt utgangspunkt i HTH-reklamen og hva som tilbys der. Det annonserte tilbudet omfatter kjøkkenet du kan se avbildet i toppen av artikkelen, og også i bildeserien nedenfor. Kjøkkenet til den prisen som er skissert i tilbudet, er selvsagt flatpakket, og med fronter av typen Sense.

Kjøkkenet levert som spesifisert, koster ifølge HTH 14.990 kroner. Prisen er inkludert sokkelben, sokler, fronter, håndtak, benkeplater og 25 mm hyller. Når vi etterspør plukklisten, får vi en pris på 14.043 kroner. Ifølge HTH forklares hundrelappene i prisforskjell med om vi får vitrinedører eller ei.

Prisen er ikke inkludert vask, blandebatteri, hvitevarer, lys og frakt. Dette vil altså komme i tillegg, før du får et komplett kjøkken som avbildet.

Vi har tatt utgagspunkt i denne kjøkkenløsningen fra HTH, og de gjeldende forbeholdene med hva som er inkludert og hva som ikke er inkludert - og bedt Kvik, Ikea og Elkjøp komme med et pristilbud på et tilsvarende kjøkken, med samme spesifikasjoner.

Les også: Det smarteste kjøkkenskapet vi har sett

Kjøkkenmodellene

De ulike kjøkkenleverandørene kan selvsagt ikke levere det nøyaktig samme kjøkkenet og de eksakt like frontene. Vi har bedt om tilbud på kjøkken som likner HTHs, eller tilsvarende.

Det blir selvsagt også et spørsmål om kvalitetsforskjeller. Det har vi ikke testet. Den danske forbrukerorganisasjonen Tænk gjorde en slik test av kjøkkenfronter i 2008, hvor Ikea og Kvik kom ut som vinnere - og det svenske forbrukermagasinet Testfakta har også testet kjøkkeninnredninger, for å se på holdbarhet og motstandsdyktighet. I den svenske testen, fra 2011, var Drømmekjøkkenet den beste.

Utover dette, kan vi ikke si noe om kvaliteten på de ulike kjøkkeninnredningene. Vi vil imidlertid minne deg på at du uansett har reklamasjonsrett, og at mange av kjøkkenleverandørene har sin egen garanti som i mange tilfeller er gull verdt. Du bør sjekke garantiene hos de ulike kjøkkenleverandørene du vurderer, før du bestemmer deg for hvilken du vil kjøpe hos.

HTH-tilbudet som annonseres som det billigste. Da vi ber om prisliste, kommer tilbudet på 14.043 kroner. Foto: HTH
Elkjøp Epoq er tilsvarende modell. Her får vi et pristilbud på 14.206 kroner (eksklusive fritthengende hyller). Bildet er kun for å vise modellen. Foto: Elkjøp
Elkjøp Epoq skisse Foto: Elkjøp
Kvik kjøkken skisse. Foto: Kvik
Hos Kvik får vi et tilbud på 14.383 kroner, basert på foregående skisse. Tilbudet gjelder med disse frontene som du kan se på dette bildet (Rimini), og på front Mirto - som du kan se på neste bilde. Foto: Kvik
Kvik Mirto: 14.383 kroner. Foto: Kvik
Ikea Lidingö: 13.917 kroner. Du kan få ståt i samme kombinasjon som den skisserte løsningen hos HTH, for 12.137 kroner. Foto: Ikea
Løsningen som skissert fra HTH, og som alle tilbudene er basert på. Foto: HTH


Prisene

HTH: Modell Sense, fremstilt i 1,6 cm tykk trefiberplate (MDF). Kantene har radius på 2 mm. og frontene er overflatebehandlet med slitesterk lakk. Pris: 14.043 kroner

Elkjøp: Epoq Shaker White - klassiker med 70 mm. bred ramme i hvitlakkert MDF. Pris: 14.206 kroner

Ikea: Lidingö og Ståt. Lidingö er nok den som ligner mest. Lidingö: 13.917 kroner. Ståt: 12.137 kroner

Kvik: Mirto eller Rimini, til samme pris. (har 80 cm høye skap, til sammenlikning med HTHs 70 cm.) Vegghengte laminathyller er ikke med, da dette ikke finnes i Kviks sortiment. Pris:14.383 kroner.

Konklusjon

Ifølge de pristilbudene vi har fått, er Ikea billigst, uansett om du velger Ståt (som veldig mange andre), eller Lidingö - som kanskje likner mest på HTH-kjøkkenet i annonsen.

DinSide har tidligere prissjekket Ikea vs. HTH flatpakkekjøkken, og fant da også minimale prisforskjeller.

Når det er sagt, så er det ikke mye som skiller prisene, verken mellom Ikea og HTH, eller mellom HTH og de øvrige kjøkkenene. Det er kun noen hundrelapper i forskjell mellom kjøkkentilbudene fra HTH, Kvik og Elkjøp.

I dette bildet er det umulig å utrope en prisvinner eller -taper, det er rett og slett for små forskjeller. Og det er for mange ulikheter og variabler. Det er tross alt ulike produkter med ulike finesser og ulike vilkår knyttet til kjøpet.

Rett og slett vakkert: Klassisk kjøkkenskap fra Bulthaup både skjuler og viser frem utstyret

Sjekk prisen!

Vårt beste råd til deg som er ute etter et nytt kjøkken, er uansett å sjekke prisene og be om løsninger fra flere kjøkkenleverandører. Be om et møte og få tegnet en løsning med hjelp fra en kjøkkenkonsulent - og gjør dette hos flere. Gå hjem og se på løsningene - kanskje er løsningen som HTH har tegnet den beste, men så har du egentlig lyst på et Kvik- eller et Ikea-kjøkken? Det er helt ok å ta med en annen leverandørs tegning tilbake dit du helst vil handle.