Rekkehusleiligheter over to plan kan være løsningen når rekkehusdrømmen synes uoppnåelig. Her fra et prosjekt på Årvoll i Oslo. Foto: Veidekke
Rekkehusleiligheter over to plan kan være løsningen når rekkehusdrømmen synes uoppnåelig. Her fra et prosjekt på Årvoll i Oslo. Foto: VeidekkeVis mer

Er dette det nye rekkehuset?

Et nytt bokonsept lanseres på nye Fornebu.

«- Rekkehus er et knapphetsgode i Stor-Oslo.Jørgen Stavrum, Fornebu Utvikling »


Rekkehus har i mange år vært løsningen for mange småbarnsfamilier som ønsker gress utenfor døren, men ikke har råd til enebolig. Spesielt i og rundt de største byene, har rekkehuset vært boligen både familier og lommebok kan leve med.

De siste par årene har imidlertid prisene på rekkehus skutt i været, og der man før kunne snakke om millionvillaer, er det nå ikke uvanlig at rekkehus i hovedstaden og andre pressområder går for fem-seks millioner kroner.

Bygge nytt? Sjekk disse smarte løsningene

Familieboliger

Det blir også bygget  tradisjonelle tre-plansrekkehus, med rause takterrasser på Fornebulandet.  Foto: Fornebu Utvikling
Det blir også bygget tradisjonelle tre-plansrekkehus, med rause takterrasser på Fornebulandet. Foto: Fornebu Utvikling Vis mer


- Det er mange som ser etter familievennlige boliger i Oslo-området. Vi har lagt vekt på å tilby rekkehus og rekkehusleiligheter som passer for familier som både ønsker å bo landlig og sjønært, men samtidig sentralt, sier Anders Holmlund i Veidekke, prosjektleder for Hagebyen i en pressemelding.

Hagebyen ligger sentralt på Fornebulandet, nær både fjorden og byen. Det er et samarbeidsprosjekt mellom Veidekke og Fornebu Utvikling, og det er utviklet med tanke på famillier som ønsker rekkehus, men som faller av i de heteste budrundene.

- Vi introduserer nå et helt nytt bokonsept på Fornebulandet. Det er spennende rekkehusleiligheter over to plan. Denne type boliger har vi hatt stor suksess med på Årvollbrinken i Oslo, og gir flere mennesker muligheter til å nyte rekkehusets kvaliteter til en noe overkommelig pris, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Boligprisutviklingen (Så mye koster en kvadratmeter bolig)
Type boligSnittpris 2009Snittpris 2010Snittpris 2011Endring i prosent 08-09Endring prosent 09-10 Endring i prosent 10-11
Eneboliger16.50017.70018.900177
Delte boliger (Rekkehus)20.40022.40024.1002108
Leiligheter27.90030.30033.100389
Delte boliger Oslo30.70034.00036.600-1118
Prisene er landsgjennomsnitt, med mindre noe annet er indikert. Kilde: Eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk


Lys og luft, uten blokkfølelsen

Ifølge Jørgen Stavrum, boligdirektør i Fornebu Utvikling, har det de siste årene blitt bygget relativt få rekkehus i forhold til leiligheter.

– Tilbudet er for lite i forhold til befolkningsutviklingen, og det er gjerne unge par med små barn som har bodd sentralt, som ønsker seg mer grønne og barnevennlige omgivelser. Når folk får barn ønsker de seg litt mer plass, en liten hageflekk og litt mer luft, sier Stavrum.

Det skal de få i Hagebyen. Her vil alle boligene ha terrasse, hageflekk eller balkong på minst 12 kvadratmeter. I tillegg skal det være store og familievennlige fellesarealer, samt underjordisk garasjeanlegg. Det blir også en blanding av ulike typer småhus eller delte boliger; fra mindre leiligheter på 47-115 kvadratmeter, rekkehusleiligheter på to plan fra 91-105 kvadratmeter og tradisjonelle rekkehus på drøye 130 kvadratmeter over tre plan.

- Man kan starte med en to eller tre-roms og etter hvert kjøpe seg et rekkehus eller en stor familieleilighet, sier Holmlund.