Blir det for røft med murstein og råbetong, kan du gå for et mykere uttrykk med strikketapet. <i>Stylist: Linda Elmin</i> Foto: Birgit Fauske
Blir det for røft med murstein og råbetong, kan du gå for et mykere uttrykk med strikketapet. Stylist: Linda Elmin Foto: Birgit Fauske Vis mer

Er dette årets mest populære tapet?

- Vi er helt overveldet over responsen, sier Dagny Thurmann-Hoelseth i Fargerike.

Tapettrender kommer og går, og det er langt mellom de aller største nyhetene. Interiørkjeden Fargerikes første limited editiontapet "Strikk" har imidlertid skapt bølger langt utenfor landegrensene etter at tapetet ble presentert i forrige uke.

- Vi har fått enorm tilbakemelding, ikke bare fra magasiner, men også bloggere i Nederland, USA, England og Sverige som er interessert i å kjøpe, sier Dagny Thurmann-Hoelseth i Fargerike til DinSide.

Den største responsen har de naturlig nok fått fra det norske markedet, som tapetet også er spesiallaget for.

Riktig tapet til riktig rom: Sjekk vår miniguide.

Faux-bølgen

- Målsetningen vår har vært å lage god design til en god pris, sier Dagny Thurmann-Hoelseth. Foto: Birgit Fauske
- Målsetningen vår har vært å lage god design til en god pris, sier Dagny Thurmann-Hoelseth. Foto: Birgit Fauske Vis mer


- Timingen er åpenbart riktig. Alle butikkene fikk 12 ruller hver, med mulighet for å bestille mer, sier Thurmann-Hoelseth.

Og det gjorde de.

Lageret ble tømt på rekordtid, og de har allerede doblet det originale opplaget på 2.000 ruller. Om det vil lages enda flere ruller vites ikke, men én ting er klart: Tapetene vil ikke være i salg lenger enn til mars. Tapetrullene ble sendt ut fra lageret i går, og bør være i butikk senest fredag.

Strikk representerer to sterke interiørtrender. Strikk i seg selv har vært en sterk interiørtrend de siste årene. Strikkete puter, strikkete pledd - ja sågar strikkepuffer eller trekk til sofaer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fargerikes designere har kombinert dette med fauxtrenden, som de ikke tror vi har sett toppen av ennå. Kjeden, som ifølge Thurmann-Hoelseth har den største andelen av tapetmarkedet i Norge, har solgt mye tapeter som utgir seg for å være noe helt annet enn de er, for eksempel drivved eller betong.

Ja, du kan ha tapet på badet, men ikke hvilket som helst - eller hvor som helst.

Kjappe fakta

Trend-kolleksjonen fra Fargerike er en del av et nytt konsept der fargehandelen selv skal designe tapeter spesielt for det lokale markedet. Fargerikes designgruppe er satt sammen av lokale farge- og interiøreksperter som jobber i Fargerikes butikker rundt omkring i Norge.

Strikk er den første av i alt fire tapeter som skal produseres i år i begrenset opplag. Neste tapet kommer i mars, så ett i juni og ett i september. Fargene i designet er hentet fra Fargerikes fargekart Nyanser av Grått, bunnfargen heter Heksetimen (fargekode FR1134) og Grå stemning (FR1132) i mønsteret.

Strikk er et spaltbart tapet med vinyl i front, slik at en enkelt kan tørke av det, og fiber på baksiden, for at det skal være lett å henge opp. At tapetet er spaltbart, gjør også at det er lett å fjerne, dersom du skulle ønske et nytt uttrykk på veggen: Du bare skjærer et snitt øverst, og så kan du dra av vinyllaget, mens fiberlaget er klart til å males over, eller som underlag til ny tapet.

Pris: 399 kroner per rull à 10,2 meter.

På avstand kan veggen se nærmest gråmelert ut ... Foto: Birgit Fauske
Mens på nært hold, kommer strikken godt frem. Foto: Birgit Fauske
Foto: Birgit Fauske

Se flere bilder:

Flere kule tapeter

Liker du uttrykket, men rakk du ikke kjøpe, eller ønsker du en annen farge eller mønster? Hvorfor ikke prøve fototapet? Det finnes flere løsninger på markedet som lar deg tapetsere med dine favorittmotiver, enten det er strikk, broderi - eller palme i solnedgang du har lyst å pryde veggen din med. Vi har tidligere sett nærmere på blant annet FotoKnudsen og Mr Perswall.