Gamle vinduer bidrar til boligens sjarm, men også dessverre til økt varmetap og høye oppvarmingskostnader om vinteren.  Foto: Espen Grønli / ifi.no
Gamle vinduer bidrar til boligens sjarm, men også dessverre til økt varmetap og høye oppvarmingskostnader om vinteren. Foto: Espen Grønli / ifi.no Vis mer

Er det på tide å skifte vinduer?

Enten du skal bygge nytt, eller vurderer å pusse opp - dette bør du vite før du skal kjøpe vinduer.

Publisert
Sist oppdatert

Visste du at selv om vinduene bare utgjør 5 prosent av boligens overflate, kan de stå for opp til 40 prosent av varmetapet?

- Dårlige vinduer er ofte den største synderen når det kommer til husets isoleringsevne, sier Roar Hugnes, seniorrådgiver i Enova.

Lurer du på hvor det største varmetapet er fra din bolig kan du prøve å termografere boligen din. Dette vil si at du tar et bilde av boligen - der ulike farger indikerer temperaturforskjeller og også hvor varmetapet er størst.

Lei av å vaske vinduer? Her er vinduene som vasker seg selv

I videoen under kan du høre Hugnes fortelle mer, både for deg som skal bygge nytt - og deg som lurer på om du skal pusse opp.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer