Er det Ivar eller Billy?

Sjekk din kunnskap om de elskede og hatede Ikea-møblene.

Billy, Klippan og Ivar - klinger det kjent i dine ører? Det er stuemøblementet du ser rundt deg hver dag. I hvert fall statistisk. Alle tre navn er Ikea-møbler, som har solgt som hakka møkk i flere år.

Vi har laget en quiz for å teste dine kunnskaper om de merkelige møbelnavnene fra Ikea. For noen av disse navnene må du ha fått med deg i farta.

Bolia kaller produktene sine for ting som Nordic, Nitro og Como, litt stilig og designlydende. Skeidars sofaer heter blant annet Milano, Alabama og Vision - gud, så eksklusivt det høres ut.

Alle Ikea-møblene har ordentlige navn, ikke tall eller koder. Vet du hvorfor? Ifølge Wikipedia kommer det av at selskapets gründer Ingvar Kamprad er dyslektiker. Les saken her: Slik knekker du Ikea-koden

Ikeas hagemøbler har guttenavn, gardintilbehøret har geometriske og matematiske navn, senger, garderober og entremøbler har norske stedsnavn og baderomsutstyret er oppkalt etter skandinaviske innsjøer, elver og havner.

Boligredaktør Elisabeth Dalseg er ifølge Ikea stripete, og koster 59 kroner per meter.
Undertegnede har samme mellomnavn som teppene og dørmattene Hellum - spesielt stor er stoltheten over den orange dørmatten Hellum.

Ta vår Ikea navnequiz!

Beklager – dette element er ikke lenger tilgjengelig.