Er det forskjell på fancy pyramideposer og vanlige teposer?

- Kun for syns skyld, sier ekspert.

<b>KUN FOR SYNS SKYLD:</b> Det er ingen forskjell i smaken du får fra te i pyramideposer kontra vanlige teposer, ifølge te-ekspert. Forskjellen er i størrelsen på urtene og det rent visuelle. Foto: KRISTIN SØRDAL
KUN FOR SYNS SKYLD: Det er ingen forskjell i smaken du får fra te i pyramideposer kontra vanlige teposer, ifølge te-ekspert. Forskjellen er i størrelsen på urtene og det rent visuelle. Foto: KRISTIN SØRDALVis mer

I de fleste dagligvarebutikker kan du velge mellom vanlige teposer og te i pyramideposer - hvor pyramideposene selges til en høyere stykk-pris. De sistnevnte markedsføres i tillegg gjerne med rosende ordelag som «mer plass til å frigjøre de gode smakene». Men når det kommer til smaken, er det ingen forskjell, ifølge te-ekspert Mark Bond.

- Pyramide-posene er blitt veldig populære, men det er kun en estetisk forskjell, sier Bond til Dinside.

LES OGSÅ: Ikke vri ut restene fra te-posen

Smått - og ikke fullt så smått

Bond forklarer at forskjellen på vanlige teposer og pyramideposer i bunn og grunn handler om kuttstørrelsen på teen. Teen i de vanlige teposene blir kuttet i mindre biter enn teen i pyramideposene.

- Pyramideposene er nok blitt populære fordi du kan se større biter av urtene i posen. Men det er ingen forskjell i smak, med en vanlig pose kontra pyramidepose, sier Bond.

TE-EKSPERT: Mark Bond er master tea blender i selskapet Organic Herb Trading company. De blander og produserer urte te-blandinger til mange internasjonale te-selskaper. Foto: KRISTIN SØRDAL
TE-EKSPERT: Mark Bond er master tea blender i selskapet Organic Herb Trading company. De blander og produserer urte te-blandinger til mange internasjonale te-selskaper. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
VELG INNPAKKET: Singelpakkede teposer holder bedre på smak og lukter. Foto: KRISTIN SØRDAL
VELG INNPAKKET: Singelpakkede teposer holder bedre på smak og lukter. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis merHan forteller også at det i England, hvor han bor og jobber, har vært en debatt rundt materialet som pyramideposene kan bli laget av.

- Pyramideposene kan ofte bli laget av nylon, og det kan ikke resirkuleres. Det er derfor en debatt rundt dette med etisk produksjon og bærekraft, forteller han.

LES OGSÅ: Rester av sprøytemidler funnet i grønn te

Velg heller innpakkede teposer

Når det kommer til ulike teposer og hva du skal velge, er rådet fra Bond klart:

- Smaken holder seg best i en forseglet pose, konvolutten hjelper å bevare smaken i urtene, sier han.

- Hvis du først har åpnet posen, forsvinner mye av luktene og smaken, da oljene i teen oksiderer, forklarer Bond.

Det er dermed bedre å kjøpe singelpakkede poser, heller enn en stor boks med pyramideposer.

Brunt belegg i koppen? Slik får du den skinnende ren igjen - smart kjerringråd

Tre års hylleliv

Han forteller at fordampingen skjer fra det øyeblikket du åpner pakken eller posene - og at du antakelig har et par uker på deg før du kan merke forskjellen.

- Vi sier gjerne at urter har tre års hylleliv, det vil si at du fint kan drikke te tre år etter at den er produsert - eller lenger, sier Bond.

Så lenge holder maten i fryseren