Er denne Coop-grillen farlig?

Tilbudsgrill fra Coop er til forveksling lik brannfarlig amerikansk gassgrill.

<b>LIKE SOM TO SNEFNUGG:</b> Det er mange likheter, men ser man nærmere er det noen forskjeller også. Og det brannfarlige elementet er ikke likt, ifølge Coop. Foto: KJRH.COM, COOP.NO / DINSIDE.NO
LIKE SOM TO SNEFNUGG: Det er mange likheter, men ser man nærmere er det noen forskjeller også. Og det brannfarlige elementet er ikke likt, ifølge Coop. Foto: KJRH.COM, COOP.NO / DINSIDE.NOVis mer

Se nøye på bildene over. Det er ikke mye som skiller Marshall Gassgrill som Coops medlemmer nå får kjøpt på tilbud, fra den amerikanske gassgrillen Master Forge.

Tilsynelatende er den eneste forskjellen et lite pålimt skilt med merkenavn på den amerikanske versjonen.

Ligner på Coops grill

Årsaken til at akkurat denne grillen er interessant, er at en av våre årvåkne lesere har funnet ut at den amerikanske versjonen grillen er trukket fra markedet, på grunn av feil i gassbrenneren. En feil som kan forårsake brann.

Ifølge Kristin Paus, konstituert informasjonsdirektør i Coop Norge, er det ingen grunn til bekymring. Det dreier seg ikke om samme grill.

- Den modellen vi selger har en annen grillbrenner og er CE-godkjent, skriver Paus i en e-post til DinSide.

Les også: De vanligste brannårsakene i Norge

Slik sjekker du om produktet er sikkert

KAMERAIKON: Trykk på kameraet, for å søke med bilder, fra harddisk eller URL. Foto: GOOGLE.NO
KAMERAIKON: Trykk på kameraet, for å søke med bilder, fra harddisk eller URL. Foto: GOOGLE.NO Vis mer


Farlige produkter trekkes jevnlig tilbake fra markedet. Årvåkne norske forbrukere sjekker gjerne nettsidene til Mattilsynet og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), som også er kontaktmyndighet for EUs informasjonssystem for farlige forbrukerpodukter, RAPEX.

Noen går lenger. For hva med produkter som er regnet som farlige andre steder i verden? Samme produkt produsert på samme fabrikk i Kina kan fint ha ulike merker og navn, selv om de i praksis er like.

Til dette er Googles bildesøk genialt.

Vi snakker ikke om å søke etter bilder, men å søke med bilder, og du finner det ved å bruke fotoknappen ved siden av søkeknappen i Googles søk.

Sjekk grillen før du fyrer opp

SJEKK SLANGEN: Den bør ikke være eldre enn to år. Denne er fra fjerde kvartal 2009. Foto: KRISTIN SØRDAL
SJEKK SLANGEN: Den bør ikke være eldre enn to år. Denne er fra fjerde kvartal 2009. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer


Selv om akkurat denne grillen er trygg, er det alltid lurt å være på den sikre siden når du skal grille med gass.

Du bør alltid sjekke grasslangen for sprekker, og ikke minst datostemplingen. Gasslangen bør forøvrig byttes annet hvert år.

Pass på at regulatoren er montert riktig. Lukk ventilen før du setter på regulatoren, og sjekk at låseringen klikker på plass.

Sjekk også gassflasken. Flasken skal stå ved siden av eller bak grillen - aldri under den der det blir varmt. Den skal heller ikke oppbevares liggende eller i sterk varme.

Etter grilling stenger du gasstilførselen fra flasken, før du stenger grillen.

Les mer: Grill trygt med gassgrill