Når du flytter neste gang, kan du melde fra til Folkeregisteret og Posten samtidig. <i>Foto: Per Ervland</i>
Når du flytter neste gang, kan du melde fra til Folkeregisteret og Posten samtidig. Foto: Per ErvlandVis mer

Enklere å melde flytting

Skattetaten letter oss for dobbeltarbeid. Nå deler offentlige etater opplysninger når du flytter. Også på tvers av landegrensene.

Samarbeid

Endelig. Ett skjema mindre å fylle ut, og en ting mindre å gjøre når du flytter. Skatteetaten og Posten har samordnet sine nettjenester, slik at det blir enklere å melde flytting.

- Vi gleder oss over at samarbeidet er kommet i mål, sier skattedirektør Svein Kristensen, og jeg tror dette vil bidra til at enda flere melder flytting på nettet.

Du kan selv velge om du vil melde flytting gjennom skatteetatens eller Postens nettsider, men du må passe på selv å hake av for at informasjonen skal deles.

For at folkeregisteret skal få melding om at du flytter via nettsidene, må du ha klart fødselsnummer og PIN-koden fra selvangivelsen eller skattekortet ditt.

Frister: Du bør melde flytting til posten minst fire dager før du faktisk flytter, frist for folkeregisteret er senest åtte dager etter flytting.

Slutt på flytteattest

Det blir også slutt på flytteattest til folkeregisteret når du flytter til et nordisk land fra 1. januar 2007. I stedet for å måtte melde flytting i både gammelt og nytt hjemland, tar ditt nye hjemland seg av å informere norske likningsmyndigheter om utflytting.

Flytter du fra Norge til et av de andre nordiske landene, melder du dette direkte til folkeregistreringsmyndigheten i innflyttingslandet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flytter du til Norge fra et annet nordisk land, sender du melding til likningskontoret i din nye kommune. Du må legge frem godkjent legitimasjon som viser ditt statsborgerskap. For å bli registrert som bosatt i Norge må du bo her i minst 6 måneder.

NB. Ifølge Skatteetaten bør du være oppmerksom på at landet du flytter fra kan kreve at du melder utvandring, så dette bør du sjekke med ditt lokale folkeregister.

Nyttig på nett: Skatteetaten og Posten.