Enkel og billig boligalarm kommer

Boligalarm koster flere hundre kroner i måneden. Er dette et alternativ?

Føleren er svært enkel å plassere, og består av bare én trådløs, batteridrevet enhet.  Foto: PRODUSENTEN
Føleren er svært enkel å plassere, og består av bare én trådløs, batteridrevet enhet. Foto: PRODUSENTEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boligalarm regner mange huseiere som en selvfølge. Likevel er det nok flere som kvier seg. For selv om en alarminstallasjon er avskrekkende for innbruddstyver, blir det fremdeles en del penger over tid.

Vurdering av risiko og hva som er viktig ved innbrudd kan diskuteres, men man kan ikke regne med at politiet til en hver tid står klar til å rykke ut. Derfor blir det huseier og forsikringsselskap som må ta belastningen.

Men hva med et alternativ der du kjøper utstyr til rundt en tusenlapp, i stedet for å leie en tjeneste som koster flere hundre kroner hver eneste måned?

Noen amerikanske oppfinnere har undersøkt saken i det amerikanske markedet, og satset på en løsning som legger lista for egen overvåking flere hakk lavere. Sammenlignet med norske alternativer er den fremdeles svært rimelig.

Løsningen heter Korner og er allerede fullfinansiert av framtidige brukere via oppstartstjenesten Indiegogo.com.

Føleren plassert på dør. Foto: PRODUSENTEN
Føleren plassert på dør. Foto: PRODUSENTEN Vis mer


Viktigst: Enkel og rimelig

Det finnes mange avanserte og kompliserte løsninger for overvåking og alarm, men i dag bruker også profesjonelle leverandører trådløst utstyr som er raskt å montere og installere.

Korner går enda noen skritt lenger, og har en løsning som består av to fysiske enheter, programvare for mobiler og en nettbasert tjeneste.

De fysiske enhetene er føleren - de kaller den «Tag» - som kjenner om dører og vinduer er åpne, og mottakeren «Fob», som er en plugg med nettverkskontakt som du setter inn i ruteren din. En vanlig USB-lader fungerer som strømforsyning for Fob'en mens følerne får strøm fra et vanlig CR2032 batteri

Fob'en plasseres i bredbåndsruteren for tilgang til internett. Foto: PRODUSENTEN
Fob'en plasseres i bredbåndsruteren for tilgang til internett. Foto: PRODUSENTEN Vis mer


Enhetene kommuniserer med hverandre ved hjelp av industristandarden Zigbee. Denne standarden har vi skrevet om allerede i 2004 og den har funnet vei inn i mange nye produkter.

Føleren er svært diskret og lett å montere, siden den bare settes inn i et hjørne på et vindu eller en dør. Det er ikke nødvendig med noen ekstra magnet eller annen enhet, tag'en kjenner selv om den beveger seg og sender varslingssignaler.

Det eneste brukeren så må gjøre er å installere en app, og både iOS og Android støttes. Å få enhetene i systemet til å virke sammen skjer så automatisk, utviklerne kaller det ikke en gang installasjon, siden den ikke krever noen innsats fra brukeren.

Når alarmen går

Når det detekteres innbrudd skjer to ting:

Fob-enheten gir fra seg et kraftig alarmsignal i huset, og brukeren varsles på sin mobil.

Varselet på mobilen gir deg så to umiddelbare valg; det ene ringer politiet, mens det andre kan settes opp til å varsle slektninger eller naboer.

Fob'en gir fra seg et kraftig lydsignal ved innbrudd. Foto: PRODUSENTEN
Fob'en gir fra seg et kraftig lydsignal ved innbrudd. Foto: PRODUSENTEN Vis mer
Appen kan varsle politi eller kontakter på en liste. Foto: PRODUSENTEN
Appen kan varsle politi eller kontakter på en liste. Foto: PRODUSENTEN Vis mer
Appen har lagt til rette for opprettelse av felles varslingsopplegg, slik at naboer kan varsle hverandre dersom det blir begått innbrudd ett sted.

Man kan opprette nettverk av alarmer som varsler hverandre i nabolaget.  Foto: PRODUSENTEN
Man kan opprette nettverk av alarmer som varsler hverandre i nabolaget. Foto: PRODUSENTEN Vis mer


Priser og levering

Prisen for 6 Tags og 1 Fob er 149 USD, frakt utenfor USA er satt til 20 USD.

Levering er forventet i desember 2014.

Mer info finner du her

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer