Enebolig til én krone

Lyst på enebolig, men lite penger? Kjøp en bolig på finn.no til én krone da!

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Svært billig

Noen ganger er noe så billig, at selv den mest hjernedøde bjellen ringer. Til og med veldig høyt.

Det opplevde vi forleden da vi sjekket finn.no for mulige boligkjøp til under én million kroner. Vi la inn et søk på boliger til under en million kroner, i hele Norge. Vi fikk opp rundt 1.000 annonser - hvorav 60 annonser var for boliger som faktisk bare kostet én krone!

Hmmmm, det var rart det, tenkte vi.

Uten pris

Ved nærmere ettersyn viser det seg så klart at boligene ikke bare koster én krone, men en god del mer.

Enkronersboligene er som oftest boliger hvor eieren ønsker et bud, eller hvor salgspris enda ikke er avklart. I andre tilfeller gjelder det nybygg som kanskje ikke er ferdigstilt, og dermed heller ikke har fått en endelig pris.

Hva koster eneboligen - egentlig?
Illustrasjon: Per Ervland
Vis mer


Uansett, selgeren og megleren får jo en del "gratis" markedsføring her. For ber du om at søket rangeres etter pris, fra lav til høy, vil alle de billige prospektene komme opp først. Og det er kanskje ikke til å stikke under en stol at disse boligene kanskje får litt mer oppmerksomhet fra potensielle kjøpere enn andre boliger som ligger ute for salg?

Det vi selvsagt ikke vet noe om, er hvorvidt dette er bevisst eller ubevisst fra meglernes eller finn.nos side.

Trykk her for å se hva Forbrukerombudet mener om saken.

Saken tas opp

- Meglerne legger selv inn prisantydning på de boligene som ligger på finn.no, og det er dermed en praksis de selv styrer, forklarer Endre Kolbjørnsen, direktør i Finn Eiendom, og legger til:

- Men dette er noe vi vil ta opp med kjedeledelsen hos de ulike eiendomsmeglerne, og be om en forklaring på. Dette er ikke i henhold til den praksis som meglerbransjen og vi i finn.no ønsker.


Var du - før vår henvendelse - klar over at denne praksisen benyttes av meglerkjedene?

- Nei, jeg var ikke oppmerksom på dette, men vi setter pris på å ha blitt kjent med det, sier han.

Hva er din holdning til problemet - og synes du at det er en form for lureri av de som benytter eiendomssøket deres?

- Det har jeg ikke noen holdning til - det synes jeg at det er meglerkjedene som skal synes noe om. Men hvis kjedene ikke er enige med oss i at det er feil å legge ut boliger til én krone, er det noe vi vil ta videre opp med meglerbransjen gjennom vårt styre, avslutter han.

Ifølge Kolbjørnsen kontrolleres alle privatannonser som legges ut på finn.no, og selskapet vurderer også å innføre liknende rutiner på Finn Eiendom.