<strong>LAVPRIS:</strong> 190.000 kroner for en enebolig må vel være ny rekord? Men da må de fleste være villige til å flytte på seg. Foto: Finn.no
LAVPRIS: 190.000 kroner for en enebolig må vel være ny rekord? Men da må de fleste være villige til å flytte på seg. Foto: Finn.noVis mer

Enebolig til 200.000 kroner

Denne boligen har (nesten) alle råd til.

Aldri før har boligprisene vært så høye, viser meglerbransjens boligprisstatistikk. Dette gjelder imidlertid ikke alle områder av landet.

Selv om det er vanskelig for enslige med normallønn å få kjøpt en tomannsbolig i sentrum av de største byene, er det fullt mulig for de aller aller fleste. Dersom de er villig til å flytte på seg.

Les mer: Slik kommer du deg inn på boligmarkedet

88 kvadratmeter for under 200.000 kroner

Ta for eksempel denne boligen i Follafoss i Nord-Trøndelag. Prisantydningen er på utrolige 190.000 kroner, pluss omkostninger beregnet til cirka 8.433 kroner dersom boligen selges til prisantydning. I tillegg kommer festeavgift på 1.890 kroner per år.

Eneboligen er bygget i 1959 og er på 88 kvadratmeter. Standarden er enkel, og du må nok påregne en del oppussing, men likevel: Drøye 2.000 kroner per kvadratmeter må jo kunne kalles et kupp?

- Dette er et hus du må gjøre mye med. Det er et objekt som trenger mye vedlikehold, og det ligger også i et område der prisene generelt er lave. Men det er klart at dette er ekstremt lavt, sier Per Annar Schiefloe, eiendomsmegler i Eiendomsmegler1 til DinSide. Han står for salget av boligen.

Megleren forteller at eneboliger med normalt bra standard i området stort sett selges for mellom 700.000 og 800.000 kroner. Mer enn en og en halv million kroner under snittsprisen for en gjennomsnittlig norsk bolig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skjulte feller?

Ifølge Schiefloe er boligen preget av manglende vedlikehold. Men alt dette skal være reflektert i prisen, det skal ikke være noen skjulte feller, som tvangssalg som gir deg færre rettigheter som kjøper.

- Nei, dette er ikke et tvangssalg, bekrefter Schiefloe. - Så kjøper vil fortsatt ha alle ordinære rettigheter etter avhendingsloven.

Ser boligen ekstremt rotete eller shabby ut? Det bør få varsellampene til å blinke

I skrivende stund, etter knappe to dager på Finn.no har boligen blitt vist mer enn 400 ganger. Men Schiefle tror ikke interessenter burde frykte opphetete budrunder.

- Det er nok en kombinasjon av den ekstremt lave prisantydningen, samt en dose lokal nysgjerrighet. Det er mange som er interesserte i å se hvordan naboens bolig ser ut innvendig, spesielt på mindre steder.

Er du interessert, kan du ta kontakt med megler for visning. Det er ikke satt opp noen fellesvisninger.

Hvor mye er boligen verdt? Finn ut med vår boligpriskalkulator

Mer enn boligprisen

Er heldige å ha en jobb som ikke er avhengig av hvor du fysisk sitter, er det enkelt å flytte på seg. Det er imidlertid verdt å merke seg at boligen ligger i Verran kommune, som er den norske kommunen der husholdningsinntekten er lavest. Ifølge Statistisk sentralbyrås (SSB) statistikk over husholdningenes inntekter for 2007 er Verran den kommunen i Norge med lavest gjennomsnittlig inntekt per husholdning, 261.000 kroner.

Merk at i motsetning til andre statistikker over hvor mye folk tjener, bruker SSB ikke gjennomsnittsinntekt, men medianinntekt.