Gladmelding til noen av Canal Digitals kabelkunder. Gjelder det deg? Foto: Per Ervland
Gladmelding til noen av Canal Digitals kabelkunder. Gjelder det deg? Foto: Per ErvlandVis mer

Endelig softwareoppdatering fra Canal Digital

Får du glede av den?

Denne uken har en rekke av Canal Digitals kabelTV-kunder fått følgende gladmelding:

"Torsdag 24/9 får du ny programvareoppdatering på din dekoder. Forbedringen gir deg nå bl.a. programguide time for time. For å få inn oppdateringene må du slå dekoderen av/på og trykke OK på meldingen du får på skjermen. For mer info se www.canaldigital.no/hurtigguide. (...)

mvh Canal Digital Kabel TV"

Fra og med i ettermiddag kan altså en rekke av digitalTVselskapets kabelkunder også endelig få glede av den etterlengtede software-oppdateringen. Men trodde du det var Canal Digitals HD PVR-tuner oppdateringen gjaldt, må vi imidlertid skuffe deg. Softwareoppdateringen er kun for den vanlige HD-mottageren, Sagem 103.

Her er oppdateringene

Har du denne tuneren, HD-dekoder 103 uten opptaksmuligheter, får du nå glede av softwareoppdatering.  Foto: Canal Digital
Har du denne tuneren, HD-dekoder 103 uten opptaksmuligheter, får du nå glede av softwareoppdatering. Foto: Canal Digital Vis mer


Den nye programvaren skal gi deg nytt oppsett på den elektroniske programguiden (EPG). Dette har vi tidligere beskrevet i en artikkel om oppdateringer for digitalTV-leverandørens parabolkunder.

I tillegg er det gjort flere mindre justeringer som skal gjøre dekoderen mer stabil og brukervennlig.

En boks til besvær

Debatten rundt Canal Digitals problemboks, og ikke minst manglende softwareoppdateringer, har rast på DinSide siden mars i år.
Da Canal Digital lanserte sin første HD-mottaker i 2007, var ikke vår anmelder spesielt begeistret, men siden har det kommet nye, forbedrete modeller på markedet.


Den første HD-boksen med opptak fikk relativt bra omtale, men har siden vært gjenstand for mye diskusjon og debatt på DinSide. Blant annet var ikke programguiden spesielt vellykket. Parabolkundene fikk en runde med softwareoppdateringer i mars, mens kabelTV-kunder har ventet frustrert, uke etter uke, måned etter måned.

Artikkelen fortsetter under annonsen

DinSide har gjentatte ganger vært i kontakt med Canal Digital angående disse oppdateringene. I august sa Canal Digitals informasjonssjef Jørgen Thaule til DinSide at oppdateringen forhåpentligvis ville komme i løpet av noen uker.

Nå får altså kabelkunder som ikke har den mest avanserte boksen en oppdatering, mens dem med en HD PVR-boks må fortsatt smøre seg med tålmodighet.