<B>BLIR NY - IGJEN:</B> Canal Digitals Sagem HD PVR for kabel-TV-kunder blir nok en gang oppdatert. Foto: Canal Digital
BLIR NY - IGJEN: Canal Digitals Sagem HD PVR for kabel-TV-kunder blir nok en gang oppdatert. Foto: Canal DigitalVis mer

Endelig ny oppdatering fra Canal Digital

Problem-dekoder på kabel-TV-nettet får enda en oppdatering.

Det er viktig å holde tunga rett i munnen når en retter fokus mot Canal Digitals oppdateringer av dekoderne som benyttes av selskapets kabel-TV og parabolkunder. Oppdateringene skjer aldri samtidig, og selv om Canal Digital tidligere har hevdet at det ikke eksisterer noen form for forskjellsbehandling, er dagens gladnyhet for mange kabel-TV-kunder for lengst tatt i bruk av parabolkundene.

Canal Digital melder i dag at HD PVRen fra Sagem nok engang får oppdatert programvaren. Det er en dekoder det tidligere har vært en god del problemer med, men dagens oppdatering føyer seg inn i rekken av forbedringer av Sagem-dekoderen har gjennomgått det siste halvannet året.

Les også: Canal Digitals 3D-kanal lansert
Les også: Test av den nye - og langt bedre ADB-dekoderen

Bedre menyer

De viktigste forbedringene denne gang er blant annet omleggingen av menysystemet, som loves å bli "enklere og mer brukervennlig".

Enda viktigere for noen er det kanskje at kabel-TV-kunder med Sagem HD PVRen endelig får tilgang til Canal Digitals filmleietjeneste - GO. Den tilbyr nå over 2.000 filmer, som alle kan leies i en periode på 24 timer. Prisene varierer mellom 25 og 45 kroner per film.

Den automatiske tjenesten for å skru av dekoderen når den ikke er i bruk er også ny. Her kan du for eksempel velge å la HD PVRen gå i standby-modus hvis ikke den har mottatt signaler fra fjernkontrollen i løpet av for eksempel fire timer, eller et annet tidsintervall som du selv bestemmer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Kommer i løpet av november

Merk også at eventuelle serieopptak og/eller enkeltopptak blir slettet fra dekoderen etter oppdateringen, og at listen med favorittkanaler på programmeres på ny.

Canal Digital skriver at oppdateringen vil bli tilgjengelig "i løpet av november". Alt du som kunde behøver gjøre er å trykke "OK" på fjernkontrollen når du en dag får beskjeden "melding om ny programvare" på skjermen. Det er viktig at du ikke skrur av og på dekoderen under oppdateringen, det kan føre til feil på enheten.

Det er mer enn et år siden parabolkundene mottok mer eller mindre samme oppdatering, noe du kan lese mer om i denne artikkelen.

Siden den tid har Canal Digital også lansert helt ny HD PVR-dekoder, som foreløpig kun kan kjøpes av kabel-TV-kundene. Parabolkundene får den etter planen rett før jul. Testen av den kan du lese her.