Slik blir du kvitt bananfluer

Endelig: Her er kanskje det beste tipset mot krypene

Bananfluene er tilbake. Her er trikset som får bukt med problemet.

BANANFLUER: De dukker opp ut av ingenting, men hvordan blir du kvitt dem? Video: Berit B. Njarga. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det begynner å bli et årvisst tegn på sensommer og tidlig høst. Et tegn vi gjerne skulle vært foruten. Bananfluene er tilbake.

Vi tar på oss litt av skylden. Et par cherrytomater ble glemt i en skål på benken, og vi dro bort en helg. Korianderplanten kunne vært satt ut på balkongen. To tomme hvitvinsflasker og et par ølbokser burde vært pantet. Og vi kunne kanskje ha vasket søppelbøtten litt oftere. Likevel: Bananfluene får ikke lov til å bli. Ekle er de, og bort skal de.

Flaks at vi vet råd.

Les også: Insektene du ikke vil ha i hus

Eddik, vann og zalo

Etter en liten ulykke med en gjenglemt halv sitron på benken i ferien noen år tilbake testet vi en rekke ulike varianter av bananfluefeller. Vi ga dem god hvitvin, rødvin og eddik. Og det var det gode gamle altmuligmiddelet eddik som viste seg å være mest effektivt, blandet ut med vann, og en dråpe zalo.

Denne gangen hadde vi ikke mer eplesidereddik igjen, men bringebæreddik gjorde minst like god nytte. Vi hadde 50:50 eddik og vann, samt et par dråper zalo i et glass, og en halvtime senere hadde vi tatt knekken på fire av rakkerne. To timer senere, åtte. Og da vi våknet neste morgen, hadde vi tatt ni til.

Vi kan altså anbefale eddikfellen på det varmeste. Samt at du passer litt ekstra godt på at frukt, grønt og krydderurter ikke bli liggende for lenge på benken i sensommervarmen.

Les også: DinSide-lesernes beste bananfluefeller.

Flere smarte tips til hvordan du kan bli kvitt bananfluene kan du finne her: Bananfluer.com

Deler av artikkelen har blitt publisert tidligere på Dinside

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer