Foto: Produsenten
Foto: ProdusentenVis mer

Endelig er Loewes Mediacenter her

Ventetiden er over.

Med sitt nydelige design og byggekvalitet er Loewes Reference-serie lett å like, og vi er tydeligvis ikke alene. For der konkurrenter som Bang & Olufsen har slitt med omsetningen, har Loewes produkter solgt i bøtter og spann, selv under finanskrisen.

Men til tross for den råflotte 52-tommers TV-en har altså hjernen i anlegget manglet. I hvert fall fram til nå.

TEST: B&W Zeppelin Mini

Loewes nye Mediacenter

For selv om vi altså har sett prototyper i aksjon i lang tid allerede, har det tatt svært lang tid å få sluttproduktet klart. Det er selvsagt et faktum som har irritert Loewe, men gledet konkurrentene...

Så hva får du egentlig? Vel, alt i en boks egentlig. Men her er kortversjonen: Den spiller av CDer, DVDer og digitale musikkfiler fra hjemme-pc-nettverk, iPod eller iPhone. Alt dette er vel og bra, men strengt tatt skjønner vi ikke at DVD-spiller er standard her, når utsettelsene likevel har vært så mange virker det litt meningsløst at Loewe ikke har slengt inn en Blu-ray-spiller.

Radiosignaler hentes via vanlig antenne, kabel, satellitt eller internett. Og ikke minst: Alle signaler kan, om du ønsker det, overføres trådløst til høyttalere, TV-er og lydanlegg i alle husets rom.

Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
Foto: Produsenten


–Anlegget gir deg muligheten til å spille alle typer lyd- og bildefiler og er med det verdens mest komplette audio-/videosystem. Det spiller alle digitale formater, men også analoge musikkilder som DAT-spillere, mobiltelefoner og vinylplatespiller. For Apple-fansen er det egen dockingstasjon for iPod og iPhone som elegant vippes ut, sier produktansvarlig for Loewe Norge, Daniel Schultz.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trådløs lyd i seks ulike rom samtidig

Mediacenter har selvsagt innebygget trådløst nett, og multirom-funksjonen gjør det mulig å se på film i hovedrommet, mens man kan høre på musikk i et annet. Dette er ikke noe nytt i seg selv, men det faktum at Loewes Mediacenter kan streame forskjellig innhold til seks rom samtidig er verdt å merke seg. Det er det nemlig ikke mange andre som klarer.

Mediacenteret er også kompatibelt med TV og stereoanlegg av hvilket som helst merke.

Alt om TV og hjemmekino på DinSide

Fancy betjening

Hovedenheten har et fluorescent display som hele tiden viser hva du spiller, men i det daglige er det fjernkontrollen de fleste vil bruke. Da er det greit å vite at også den har en trykkfølsomt OLED-skjerm som gir deg full oversikt.

–Det betyr at du kan sitte i sofaen og samtidig bla gjennom arkivet med enkle søkefunksjoner, som for eksempel artist, sjanger eller album. Mens du blar, vises albumcoveret på displayet. Herfra kan du også kreere dine egne favorittlister, med utvalgte radiokanaler, musikkalbum, TV-program og lignende, sier Schultz.

Loewes nye Mediacenter kommer med to integrerte harddisker på i alt 320 GB som speiler hverandre. (Loewe har også større harddisker tilpasset anlegget om du ønsker mer plass) Fordelen med speilingen er selvsagt at du alltid har kopi av musikkfilene dine.

Gratis er det selvsagt ikke, men til Loewe å være er det vel omtrent som forventet når moroa starter med en veiledende pris på nesten 30.000 kroner ...

Minifakta oppgitt fra produsenten: