Endelig er alle på plass

Tirsdag rulles T-We Plus-tjenestene ut til alle kabel-TV-kundene. Og nå kan du dessuten få med deg alt fra OL.

<strong><strong>HER SKAL DU TRYKKE:</strong></strong> "Start forfra" har en en egen knapp, mens "Ukesarkiv" og "TV-arkiv" finner du umiddelbart når du trykker på "Meny"-knappen.  Foto: Canal Digital
HER SKAL DU TRYKKE: "Start forfra" har en en egen knapp, mens "Ukesarkiv" og "TV-arkiv" finner du umiddelbart når du trykker på "Meny"-knappen. Foto: Canal Digital Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nyhetene alle Canal Digitals kunder nå kan glede seg over, er «Start forfra», «Ukesarkiv» og «TV-arkiv». Den første har en egen knapp på fjernkontrollen, de to andre finner du umiddelbart når du trykker på «Meny».

DinSide har testet T-We-boksen

Endelig er alle på plass


1. Start forfra

Denne knappen kan bli manges favoritt fremover. Ser du dette symbolet på en av de foreløpig 28 kanalene som tilbyr tjenesten, kan du enkelt begynne programmet forfra. Men du må gjøre det før programmet er slutt.

Når programmet er slutt, havner det umiddelbart i "Ukesarkiv". Dermed har du enda en sjanse til få med deg for eksempel en OL-sending du gikk glipp av.

Disse kanalene bruker tjenesten:


Trekkplasterne

De store trekkplasterne er de ni TV 2- og TV Norge-kanalene, samt Viasat 4 HD. Resten av kanalene er typiske nisjekanaler for menn, samt Eurosport og fire BBC-kanaler. TV 3 skal være på plass rett etter OL.

Og til OL skal både TV 2 Zebra HD og TV 2 Sportskanalen være på plass med "Start forfra"- og "Ukesarkiv"-tjenestene, slik at det blir nærmest umulig å gå glipp av noe fra OL. Ikke minst siden du kan ta opp tre programmer samtidig mens du ser på et annet program – forutsatt at du har T-W-boksen, da.

TV 2 fordeler OL på Zebra, Sportskanalen og moderkanalen TV 2.

Den store svakheten er at NRK-kanalene enda ikke er på plass. Vi vet heller ikke når det vil skje.

– Dette jobbes det med, sier Canal Digital til DinSide.

Her er TV-ene som bøyer seg

Det vi liker med "Start forfra"-tjenesten er at den lar deg zappe frem og tilbake til du finner noe du vil se på, og er det fire minutter igjen av for eksempel 10 kilometer sprint i skiskyting, er det bare å starte programmet forfra. Dermed slipper du å planlegge TV-kvelden din så nøye.

Det er også svært praktisk for de som har barn som skal i seng, men som ikke har satt nyhetene på serieopptak, da det ville fylt opp dekoderen raskt.

Endelig er alle på plass


2. Ukesarkiv

Og skulle du ikke rekke favorittprogrammet ditt før det er ferdig, kan du altså søke i «Ukesarkiv», hvor nå 21 av de 28 kanalene som har «Start forfra» gir deg muligheten til å hente opp siste ukes programmer.

"Ukesarkiv" gir deg muligheten til å se TV-programmer du har gått glipp av, eller bare lete rundt etter noe du vil se på. Igjen gjør det at du ikke trenger å seriekoble deg helt bort eller niplanlegge hver eneste TV-kveld. Ikke minst gjelder det OL-sendinger du ikke vil gå glipp av.

Alle har vel opplevd hvor frustrerende det er å tømme dekodere som stadig vekk fyller seg opp. Det kan det bli mindre av nå.

Mangelen på NRK er et savn

Igjen er mangelen på NRK-kanalene et stort minus, og noe vi håper vil bli løst på sikt. Canal Digital understreker også at alle tre tjenestene vil bli endret og utvidet over tid.

Likevel fungerer altså tjenesten så godt at det nesten er plent umulig å ikke finne noe du har lyst å se på.

Problemet er heller at mulighetene blir for mange og utvalget blir for stort.

Det kan vi leve med.

Boksen støttet ikke Apple-rutere

Forskjell i utvalg

Husk at det er forskjell i hva som ligger inne på de forskjellige kanalens ukesmenyer. TV 2 har for eksempel hele døgnet, mens TVNorge kun har egenproduserte prime time-programmer å tilby. Dette har med utenlandske kontrakter og rettigheter å gjøre, og vil muligens endres på sikt.

Det er altså «early days» for T-We Plus-tjenestene, men foreløpig virker det svært lovende.

Endelig er alle på plass


3. TV-arkiv

Dette er den foreløpig minst spennende tjenesten, og grunnen er enkel: Det er lite innhold her, annet enn gamle programmer fra Disney Channel og TVNorge. Men også her skal arkivet bygges opp på sikt.

Akkurat nå er det gøy å bare leke seg med de nye tjenestene, og, ikke minst, kunne se nyhetene akkurat når det passer deg, selv om du må begrense deg til TV2-nyhetene.

DinSide vil følge med på utviklingen av denne tjenesten fremover, og komme med nye saker dersom det skjer viktige endringer.

Hva koster den?

T-We Box koster 3.490 kroner, men hvis du også har bredbånd fra Canal Digital kan du slippe rimeligere unna.

Canal Digital har nemlig en kampanje som gjør at du kan få boksen til under halve prisen mot at du bestiller 50/10 eller 100/10-bredbånd, eller hvis du allerede har en av disse bredbåndshastighetene.

Canal Digital må betale etter abonnementsendring

Kunder som allerede har 50/10 eller 100/10-bredbånd får for øvrig T-We Plus-tjenestene inkludert med abonnementet. Kunder med tregere bredbånd, eller som ikke abonnerer på bredbånd fra Canal Digital, må betale 79 kroner per måned for tjenesten.

SLIK FÅR DU BRUKT T-WE-TJENESTENE


Husk at alle kunder som ønsker T-We Plus må aktivere tjenesten på Mine Sider eller via kundeservice, dette gjelder også kunder som har tjenesten inkludert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer