Endelig: Canal Digital og TV 2 enige

For 500.000 kabel-TV-kunder hos Canal Digital er dette en svært god nyhet, men dette kan bli bra også for parabolkundene.

Canal Digital og TV 2 er endelig enige om en avtale. Foto: Selskapene/DinSide
Canal Digital og TV 2 er endelig enige om en avtale. Foto: Selskapene/DinSide Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag kom meldingen vi hadde ventet på:

"Canal Digital og TV 2 er enige om omfattende distribusjonsavtaler. TV 2s kanaler vil dermed være tilgjengelig i årene som kommer for nærmere én million husstander som er kunder på kabel og parabol hos Canal Digital," heter det i en pressemelding fra selskapene.

Det var på høy tid, for dette har vært en lang krangel der kundene har blitt holdt som gisler.

Lang og meningsløs krangel


For ikke bare var selskapene uenige, tonen dem imellom var også krass - noe de ofte blir når det er store pengebeløp involvert.

Til tross for dette har likevel forhandlingene fortsatt bak lukkede dører, og det er altså disse som nå har ført frem. Canal Digital og TV 2 har altså lagt uenighetene bak seg, og inngått en ny treårsavtale både for kabel-tv og parabolselskapet.

Ny TV til de nye TV-kanalene? Alle våre TV-tester finner du her

Hva betyr dette for deg som Canal Digital-kunde?

Her må vi skille mellom kabel- og parabol-TV-kundene:

For deg med kabel-TV fra Canal Digital betyr avtalen at Canal Digital Kabel-TV sine kunder igjen får tilgang til alle TV 2s basiskanaler i sitt grunntilbud.

– Vi har som mål at kanalene skal være tilbake igjen innen 3. mai, det finnes noen tekniske detaljer som må ordnes først, sier Catharina Kokkim hos Canal Digital til DinSide.no.– Alle TV 2-kanalene utenom Filmkanalen og TV 2 Sport vil være å finne i kundenes grunnpakke, men det vil være mulig å bytte en eller begge disse kanalene inn i grunnpakken mot at en eller to av de andre TV 2-kanalene tas ut. Kunder som ønsker å bytte må gjøre dette i løpet av mai måned, forteller Kokkim.

For deg med parabol fra Canal Digital: - For parabolkundene vil dette si at de opprettholder dagens kanaltilbud fra TV 2, men i tillegg vil TV 2 sport komme inn som ny kanal. Dette skjer 1. juni, sier Kenneth Tjønndal Pettersen informasjonsdirektør Canal Digital Norge - parabol, til DinSide.no.

Enda mer? På sikt vil det også komme noen nye tjenester som vil gi større tilgang på innhold fra TV2. Avtalen omfatter blant annet flere nye tjenester, deriblant muligheten til å se TV 2s programmer gjennom ulike arkivtjenester.

Ny TV til de nye TV-kanalene? Alle våre TV-tester finner du her

Fornøyde parter

Ikke uventet skryter begge partene av den nye enheten. Her er utdrag fra dagens pressemelding:


-Dette er først og fremst en god dag for TV-seerne. I TV 2 er vi svært fornøyde med at vi igjen får muligheten til å tilby hele det norske folk vårt samlede innhold på alle kanaler. Avtalen er også et godt utgangspunkt for videre utvikling av samarbeidet mellom TV 2 og Canal Digital, sier Alf Hildrum i TV 2.

– Vi er tilfreds med at vi nå har fått på plass en god treårsavtale med TV 2 som sikrer alle Canal Digitals kunder tilgang til TV 2s kanaler. Vi er spesielt opptatt av at dette er en fremtidsrettet avtale som på sikt gjør at vi kan levere en tv-opplevelse som er både mer valgfri og fleksibel for kundene både hos kabel-tv og parabolselskapet, sier Morten Karlsen Sørby, konserndirektør for strategi og innovasjon i Telenor Group, og styreleder i Telenor Broadcast Holding AS og Telenor Norge AS.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!