Endelig Canal Digital, endelig

I dag lanseres serieopptak.

Vi har gitt Canal Digital mye skryt for bra bilde og lydkvalitet, og vi har også gitt dem honnør for å ha det beste HD-innholdet. Det er noe TV-elskere setter pris på.

Dessverre har dekoder-boksene til Canal Digital vært en trist historie. Hovedproblemet har vært at banale funksjoner (som f.eks en velfungerende programguide) manglet fra begynnelsen, og at de lovede oppdateringene har blitt utsatt gang på gang. Det har spesielt vært HD-PVR-boksen, eller harddiskopptageren til Canal Digital, som har fått gjennomgå (noe disse artiklene tydelig viser), men nå - nesten et og et halvt år etter lansering ser det heldigvis ut som om vi nærmer oss et fullverdig produkt.

For desember begynner med en gladmeldig for kunder av Norges største digitalTV-leverandør

Endelig serieopptak!

- I dag lanserer vi serieopptak, sier adm. direktør Svein Erik Davidsen i Canal Digital i en pressemelding.

Serie-opptak betyr kort fortalt at du kan stille inn dekoderen til å ta opp en episode av en serie, og samtidig få den til å ta opp hver eneste opptak av akkurat dette programmet. For deg som kunde er dette selvsagt en viktig finesse, som altså Canal Digital har vært alene om å ikke tilby kundene.

- Du trenger bare å stille inn dette en gang, så følger dekoderen med og tar opp automatisk de andre episodene. Serie-opptak er en funksjon vi regner med at vil bli svært populær. Derfor er det ekstra hyggelig at vi kan lansere dette rett før jul. Nå trenger ingen av våre kunder å gå glipp av verken familieselskap eller julens høydepunkter på TV. To tastetrykk på fjernkontrollen er alt som skal til, sier Svein Erik Davidsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men gjelder det deg?

Softwareoppdateringen gjelder ikke imidlertid ikke for alle. Som med tidligere softwareoppdateringer fra digitalTV-giganten, er det ikke slik at de venter til det er klart for alle dekoderne før det lanseres. Men gladnyheten i dag er at det gjelder alle kunder med HD PVR-dekoder. Både dem som har parabol, og dem med kabelTV.

Serie-opptak betjenes via programguiden (EPG). I programguiden er det markert med en bue. Dekoderen kan godt stå i standby, den skrur seg på automatisk for å ta opp programmer eller oppdatere EPG ved behov.

En boks til besvær

Debatten rundt Canal Digitals problemboks, og ikke minst manglende softwareoppdateringer, har rast på DinSide siden mars i år. Da Canal Digital lanserte sin første HD-mottaker i 2007, var ikke vår anmelder spesielt begeistret, men siden har det kommet nye, forbedrete modeller på markedet.


Den første HD-boksen med opptak fikk relativt bra omtale, men har siden vært gjenstand for mye diskusjon og debatt på DinSide. Blant annet var ikke programguiden spesielt vellykket. Parabolkundene fikk en runde med softwareoppdateringer i mars, mens kabelTV-kunder har ventet frustrert, uke etter uke, måned etter måned.

DinSide har gjentatte ganger vært i kontakt med Canal Digital angående disse oppdateringene. I august sa Canal Digitals informasjonssjef Jørgen Thaule til DinSide at oppdateringen forhåpentligvis ville komme i løpet av noen uker.

Krev prisavslag om dekoderen ikke virker

Flere oppdateringer i høst

Forrige uke fikk kabelkundene softwareoppdateringer til den ordinære HD-dekoderen, mens kundene med HD PVR-boksen måtte fortsatt smøre seg med tålmodighet.

Tidligere denne uken annonserte Canal Digital at de åpner for at kabelTV-kundene vil kunne slippe å forholde seg til problemboksen, og i stedet for bruke flatTV-ens innebygde dekoder. Canal Digitals parabolkunder, og kabelkunder med en enkel HD-boks, kunne nyte godt av softwareoppdateringer allerede i begynnelsen av oktober, og i slutten av oktober kom også flere oppdateringer for kabelkunder med HD PVR-dekoder.

På tide å bytte til parabol, sier du? Se hvor enkelt det er å gjøre det selv.