<strong><b>VARIERENDE PRIS:</strong></B>Plejmo&#8217;s administrerende direktør Ulrika Lindwalls filmer prissettes etter interessen. Foto: Plejmo
VARIERENDE PRIS:Plejmo’s administrerende direktør Ulrika Lindwalls filmer prissettes etter interessen. Foto: Plejmo Vis mer

Enda en ny strømmetjeneste til Norge

Tilbyr film etter børs-prinsipp.

Publisert
Sist oppdatert

Liker du sære filmer som få andre vil se? Da kan du gjøre et kupp på den nye strømmetjenesten Plejmo, som nå har åpnet for nordmenn i betaversjon.

Dersom du derimot elsker filmer som nettopp har gått for fulle hus på kino, må du sannsynligvis finne deg i å betale betydelig mer.

Leker seg: Slik har du aldri sett Netflix

Stiger og synker etter popularitet

Plejmo opererer nemlig etter børs-metoden. Det vil si at det er markedet som avgjør hva prisen blir. Hva filmene til enhver tid koster å leie, avgjøres at en matematisk formel som tar utgangspunkt i interessen.

- Nå når «Insurgent» kommer opp på kino, merker vi at «Divergent» stiger i pris, fordi mange vil leie den, sier Plejmos administrerende direktør Ulrika Lindwall til DN.no.

Strømming ikke så hot likevel: Selv ungdom ser vanlig TV

Minsteprisen for filmer som har lav interesse er tre kroner. Og for de mest populære filmene betaler du 49 kroner

Alle unntatt Sony

Plejmo har avtale med alle de store filmselskapene. Men ett av dem glimrer med sitt fravær: Sony. Lindwall mener likevel utvalget er bra nok.

Sier nei: Ikke Netflix uten nett

- Plejmo tilbyr de nyeste filmene når de slippes digitalt. Samtidig har vi det bredeste utvalget av filmer. Vårt bevegelige prissystem vil utfordre abonnementstjenester i streaming, sier hun i en pressemelding som ble sendt ut i morges.

Lovlig eller ikke? To jurister om Popcorn Time

Plejmo er et resultat av at det svenske filmstrømmeselskapet Film2Home kjøpte konkurrenten Headweb tidligere i år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer