<B>VELKOMMEN TIL FRAMTIDA:</B> Dette britiske huset er nå til salgs for drøye 26 millioner kroner. Det finnes mange gode grunner til at prisen er skyhøy, inkludert det meget spesielle utseendet.  Foto: Strutt & Parker
VELKOMMEN TIL FRAMTIDA: Dette britiske huset er nå til salgs for drøye 26 millioner kroner. Det finnes mange gode grunner til at prisen er skyhøy, inkludert det meget spesielle utseendet. Foto: Strutt & ParkerVis mer

En slags romstasjon

Med seks soverom og fire bad fordelt på over 700 kvadratmeter er det ikke akkurat plassproblemer i dette utrolige huset.

Det er sikkert mulig å få det til høres ut som om det var arkitekturen du brydde deg mest om skulle du legge inn et vinnende bud på denne eneboligen lokalisert i Kent i Sørøst-England, men alle ville ha visst hvorfor du egentlig brukte over 26 millioner kroner (prisantydning) på det massive bygget:

Svømmebassenget.

Les også: For et forvirrende hus!

To vanntårn

Boligen er konsekvensen av et omfattende ombyggingsarbeid, der to vanntårn utgjør en svært sentral del av strukturen. De flankerer en slags boligblokk i miniatyr, som utgjør eneboligens midte. Det er på terrassetoppen av det ene vanntårnet at du finner det utendørs svømmebassenget, mens det andre tårnet "bare" har vanlig, inngjerdet terrasse.

Svømmebassenget er plassert på taket av det ene vanntårnet. Foto: Strutt & Parker
Svømmebassenget er plassert på taket av det ene vanntårnet. Foto: Strutt & Parker Vis merVanntårnene ble oppført i begynnelsen av 1930-årene, og ble brukt til vannrensing i et drøyt tiår, før driften opphørte i 1942.

De nåværende eierne overtok ifølge megleren bygningen i 2005, og har siden brukt mye tid og penger på nøysom restaurering og gjennoppbygging.

Lyset flommer inn fra store vindusflater. Foto: Strutt & Parker
Lyset flommer inn fra store vindusflater. Foto: Strutt & Parker Vis mer


Se også denne: hypermoderne boligen i Madrid

Gigantisk eiendom

Bygningen har et boareal på over 700 kvadratmeter fordelt på fire plan, så de nye eierne vil få mer enn nok albuerom når de flytter inn. Det vil også få nok sengeplass. Huset har seks soverom, seks salonger eller dagligstuer, i tillegg til fire bad, en ekstern dobbeltgarasje på 30 kvadratmeter, og store grøntareal tilhørende boligen på tilsammen 3,2 hektar.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En bolig av denne størrelsen har selvfølgelig også god garasjeplass.  Foto: Strutt & Parker
En bolig av denne størrelsen har selvfølgelig også god garasjeplass. Foto: Strutt & Parker Vis merDu finner også hjemmekinoanlegg i første etasje på det ene vanntårnet, og det fasjonable hjemme har også stort treningsrom med sauna, bibliotek, og egen spisestue.

Hovedsoverommet tar forøvrig opp hele fjerdeetasjen i den midterste delen av huset, noe som blant annet gjør det mulig med badekar(!) i samme rom. De ulike avdelingene bindes sammen av en rekke vindeltrapper, og bevegelsessensorer sørger for at lyset i det enorme bygget tennes og slukkes av beboernes bevegelser.

Lyst og luftig soverom - med badekar i råbetong. Foto: Strutt & Parker
Lyst og luftig soverom - med badekar i råbetong. Foto: Strutt & Parker Vis merEt uthus på rundt 116 kvadratmeter bør gi mer enn nok rom til oppbevaring av pikkpakk, au pairer og annet som en ikke får plass til i hovedbygget.

Les også: Her er de beste TV-ene i 2012