Den smarte lighteren virker opp ned, slik at du enkelt kan tenne telys uten å måtte ta dem ut av holderen. <i>Foto: Elisabeth Dalseg</i>
Den smarte lighteren virker opp ned, slik at du enkelt kan tenne telys uten å måtte ta dem ut av holderen. Foto: Elisabeth DalsegVis mer

En lysende idé

Det er slutt på å kløne med å tenne telys som allerede står i lysestakene, og brannsår på fingertuppene. Her er lighteren som tenner lys opp ned.

Full tenning

Det er ikke rent få smarte produkter, løsninger og nyheter vi i DinSides Boligredaksjon får presentert. På messer, i butikker, fra pressemeldinger og tips fra lesere.

Det er imidlertid sjelden vi vier en hel artikkel til et enkelt produkt, men noen ganger må vi gjøre hederlige unntak.

- Med turbo

Dingsen vi ønsker oss til jul, er Arc - telystenneren fra britiske Turboflame. Denne turbolighteren tenner like godt bortover som nedover, slik at du ikke trenger å løfte telysene ut av holderne før du tenner dem. Og du slipper å risikere brente fingertupper og svidde negler.


I tillegg til å tenne lys opp ned, skal flammen være sterk nok til å smelte sukker om du lager crème brûlée, og varme frosne låser.

Liknende lightere har eksistert på markedet en stund, men denne er av de mer hus-vennlige vi har sett - både fordi den har en smart barnesikring - og fordi den ikke ser ut som en dupeditt som er beregnet på å ta med i krigen.

Tryllestav

Det finnes også en variant som er formet som en lang pinne, som nok er spesielt praktisk for dem som manuelt må tenne gassbluss eller gassgrill - eller har levende lys i lysekronen høyt under taket.

Kanskje også et hett tips til nyttår - når fyrverkeri skal tennes på?

Telystenneren fra Turboflame koster omtrent 350 kroner. Lighterstaven koster rundt 150 kroner. Kontakt distributør R8 for informasjon om din nærmeste forhandler.


Illustrasjonsfoto på forsiden: IKEA.