Svenske Front design har blåst opp bestemors puter. Lekkert - men ikke like godt å sitte i som de andre alternativene vi fant. <i>Foto: Anna Lönnerstam</i>
Svenske Front design har blåst opp bestemors puter. Lekkert - men ikke like godt å sitte i som de andre alternativene vi fant. Foto: Anna LönnerstamVis mer

En hvilepute - tre prislapper

Vi vil ha en hvilepute. Ikke sydd under ørene, men en vi kan krølle oss sammen på, synke ned i, legge oss over... eller dele med vår bedre halvdel.

Klar, ferdig, putekrig?

Hvileputer, eller putestoler, i alle mulige varianter er på full vei tilbake inn i møbelkatalogene. Trendy eller ikke - vi vil ha det mykt og koselig hjemme.

Vi har trålet, prøvesittet, prøvekrøllet og kost oss fra - fra Stockholm til Milano, fra Lillestrøm til London, og her er noen av de beste putestolene vi fant. Tilpasset tre ulike lommebøker.

BILDESPESIAL: Overdimensjonerte, myke, deilige puter

Under 1.000

Foto: Sacco/Ekornes Vis mer


Den klassiske Sacco-sekken er tilbake igjen. Det italienske 70-tallsikonet som ble folkemøbel nummer én på 80-tallet, og ble gjemt bort på loftet en gang på tidlig 90-tall... Hent den frem igjen! Ikke bare er det en budsjettvinner, den er også suveren å sitte i, dersom du ikke er så uheldig at du har en av de klamme skai-variantene.

Var du en av dem som aldri hadde en, eller sendte den på loppemarked i den grønne gjenbruksbølgen på tidlig nittitall, kan vi glede deg med at dette er den absolutt beste av de rimeligste putevariantene som er på markedet i dag.

Farger: De fleste, inkludert årets slager på catwalken: Dyretrykk.
Størrelse: 70 x 70 cm.
Pris: 599 - 699, avhengig av materiale.

Produsent: Zanotti
Forhandler: Ekornes, Møbelringen

Under 5.000

Faksimile fra SofaSoGood Vis mer


Fatboy original, er en leken variant av putestolen, fås i en rekke ulike farger og størrelser, blant annet i matchende varianter til menneskets beste venn; og menneskets mest egenrådige venn.

Finnen Jukka Setälä skapte designet i 1998, og i 2002 ble Fatboy satt i produksjon av det nederlanske firmaet med samme navn.

Fatboy har forlengst fått kultstatus i USA, og det er en økende popularitet i Skandinavia.
Fatboy er på vei til å bli et begrep, slik Saccosekk - eller Stressless, for den saks skyld, er det. Produsentene kan rive seg i håret og saksøke så mange de vil; men egentlig burde man vel ta det for det det er: Et ærlig kompliment til produktet som setter standarden.

Farger: Her har du hele spekteret; ensfargete varianter, kamuflasjefarge - eller hva med en variant i Marimekkos klassiske Unikko-mønster?
Størrelse: Voksenvarianten måler 140x180 cm.
Pris: 2.000 kroner.

Produsent: Fatboy
Forhandler: SofaSoGood

Budsjettsprenger'n

Foto: Maarten van Houten Foto: Maarten van Houten Vis mer


Denne potente puten kommer selvfølgelig fra Nederlandske Moooi. Den er designet av Anthony Kleinepier, og lyder det velklingende navnet Dickies. Det gjenstår ennå å se om det vil gå inn i vår dagligtale, på linje med Sacco og Fatboy?

Putestolen er ihvertfall laget i polypropylen laminert med polyester og nylon, og den er fylt med isoporkuler.

Farger: Mørkegrå, lysegrå og brun.
Størrelse:120x110x105 cm
Pris: Cirka 7.200 kroner

Produsent: Moooi
Forhandler: Mooois produkter føres av blant annet TiT, Hole Design og Hjemmefronten.

Ønsker du deg et spesielt møbel, og lurer på hvilke alternativer som finnes på markedet? Send gjerne en mail til [email protected] med en kort beskrivelse.