Flere kategorier i Netflix

En enklere måte å oppdage nytt Netflix-innhold

Føler du at det samme innholdet dukker opp hver gang du er innom Netflix? Da kan du jo prøve Netflix-utvidelsen som lar deg surfe gjennom flere kategorier.

SØKEHJELP: Vi har brukt Netflix Categories på PC-en til å oppdage filmer vi ikke visste om. Men det betyr ikke at du er nødt til å se filmen på datamaskinen – vi har heller sett filmen på Apple TV. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
SØKEHJELP: Vi har brukt Netflix Categories på PC-en til å oppdage filmer vi ikke visste om. Men det betyr ikke at du er nødt til å se filmen på datamaskinen – vi har heller sett filmen på Apple TV. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

At det finnes skjulte Netflix-kategorier er ikke noe nytt, men det er litt mas å skrive inn tallkoder i URL-en for å finne fram til dem. Derfor er den splitter nye Chrome-utvidelsen «Netflix Categories» veldig velkommen.

De er på ingen måte først med funksjonaliteten, men konkurrenten «Super Browse» koster 12 kroner i året og vel, hvorfor betale for noe når noen andre tilbyr det gratis?

Skal vi tro beskrivelsen deres er utvidelsen passiv, og skal hverken sende eller motta data. Du må heller ikke gi den tilgang til noe, den bare er der og gjør jobben sin.

KATEGORIVALG: Slik ser det ut når du bruker Chrome-utvidelsen. Øverst er et søkefelt, deretter dine favorittkategorier, og nederst finner du flere kategorier. Foto: Skjermdump
KATEGORIVALG: Slik ser det ut når du bruker Chrome-utvidelsen. Øverst er et søkefelt, deretter dine favorittkategorier, og nederst finner du flere kategorier. Foto: Skjermdump Vis mer

Klikk deg gjennom

Etter at du har installert utvidelsen, går du til Netflix' hjemmeside og logger inn. Deretter klikker du på utvidelsen, som du finner øverst i nettleserens høyre hjørne.

Da dukker det opp et lite vindu med noen foreslåtte favorittkategorier. Disse kan du fjerne ved å klikke på hjertet.

Du kan også klikke på utvidelsen og velge en kategori mens du har et annet vindu åpent, men da vil Netflix åpne seg i det vinduet. Til gjengjeld kommer du rett inn på den kategorien du har valgt.

LES OGSÅ: Slik kan du spleise på strømmetjenestene

Under favorittkategoriene har du muligheten til å klikke på «All categories». Da kommer du videre ett steg, til en drøss kategorier. Klikker du på kategorien, så dukker de tilhørende filmene opp i Netflix-vinduet. Dukker det ikke opp noe, så er det fordi de ikke har noen filmer som passer beskrivelsen, men de legger stadig inn nye filmer, så sjekk gjerne innom senere.

Du kan selvfølgelig også klikke på hjertet, så dukker den tilhørende kategorien opp i favorittfeltet.

Fint for søkehjelp

Men hvor mange ser egentlig på Netflix via PC? Vi er ikke sikre, men antar at mange heller ser via Apple TV, Chromecast eller Smart-TV. Da er det kanskje litt kjedelig at du må på en datamaskin for å få denne funksjonen.

LAGRE: Finner du noen filmer du synes ser spennende ut, så kan du bare lagre dem i listen din, så er det lett å finne dem igjen fra for eksempel Apple TV. Foto: Skjermdump
LAGRE: Finner du noen filmer du synes ser spennende ut, så kan du bare lagre dem i listen din, så er det lett å finne dem igjen fra for eksempel Apple TV. Foto: Skjermdump Vis mer

Men du må jo ikke se filmen på data'n? Vi bruker heller Netflix Categories til å gjøre det litt enklere å finne noe å se på. For skal du søke opp en film å se, så må du vite hva du søker etter.

Med denne Chrome-utvidelsen kan du i stedet søke opp en kategori, for så å finne noe å se på som passer humøret du er i. Eller du kan ta et lite krafttak og jobbe deg gjennom kategorier, for så å lagre interessante filmer til listen din i Netflix.

Det er en fin måte å oppdage noen av de skjulte juvelene som sjelden dukker opp på Netflix' hovedside, spesielt dersom din filmsmak ligger litt utenfor allfarvei. Noen av kategoriene du får opp er «Anime», «Korean TV-shows» og «Eastern European Movies».

I sistnevnte dukker for eksempel Oscar-nominerte «Leviathan» opp, så her er det mulig å finne noen godbiter.

(via The Next Web)

LES OGSÅ:

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!