Dørhåndtaket er ikke akkurat  diskret ... Foto: Brabus
Dørhåndtaket er ikke akkurat diskret ... Foto: BrabusVis mer

En Brabus til huset

Hvis du har mer penger enn du klarer å bruke, er dette noe for deg.

Bilprodusenten Brabus er mest kjent for å gjøre toppmodellene til Mercedes både råere og langt dyrere, enn de allerede er.

Nå nøyer de seg ikke lenger med å stå i rikingenes garasjer, de vil inn i selve huset også.

Du legger vel ikke nøklene på et bord i gangen? Det er det første stedet tyvene ser.

Safe til en million kroner

Brabus har nemlig innledet et samarbeid med safe-produsenten Stockinger, og viste nylig fram safen Brabus SV 12, som kun blir produsert i 25 eksemplarer.

Safen koster den nette sum av 120.000 Euro, noe som i skrivende stund tilsvarer rundt 940.000 kroner. Det er ikke akkurat småpenger, men har du råd til en Brabus-bil, har du helt sikkert råd til denne også...

Brabus lover forøvrig å levere safen over hele verden, men med tanke på at selve safen veier rundt 700 kilo, kan det være verdt å ta en ekstra titt på både leveringstid og fraktpris. I tillegg til at du bør sjekke om gulvet i boligen din er dimensjonert for å takle vekten.

Safen har et totalt innvendig volum på 210 liter - fordelt på ulike skap og skuffer, og du ser detaljene i bildespesialen:

Dørhåndtaket er ikke akkurat diskret ... Foto: Brabus
Foto: Brabus
Foto: Brabus
Foto: Brabus
Foto: Brabus
Foto: Brabus
Foto: Brabus
Foto: Brabus


Som du ser av skrytebildene er det plass til 12 klokker i midten, og det er verdt å merke seg at klokkene her blir automatisk trukket opp mens de ligger til lagring. Dermed er klokkene alltid klare til bruk, og det er nesten så vi hører et kollektivt gisp fra det norske fotballandslaget allerede...

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det innvendige interiøret består forøvrig av en blanding av tre, karbonfiber og skinn, og de fem skuffene er utstyrt med LED-dioder som lyser opp innholdet når de åpnes.

Det er ikke bare innbrudd som truer verdiene dine: Boligens fem verste fiender

Innebygget alarm og LED-lyd

I tillegg til å tilfredsstille sikkerhetskravene som stilles til safer idag, er Brabus-safen også utstyrt med et integrert alarmsystem som forhåpentligvis er med på å skremme bort potensielle tyver.

Selv må jeg nok innrømme at prisen alene var nok til å skremme meg bort...