<strong>HAR TENKT NYTT:</strong> Samsung vil revolusjonere oppvaskmaskinmarkedet med en vegg av vann. Foto: ELISABETH DALSEG
HAR TENKT NYTT: Samsung vil revolusjonere oppvaskmaskinmarkedet med en vegg av vann. Foto: ELISABETH DALSEGVis mer

En aldri så liten oppvaskrevolusjon fra Samsung

Skal vaske jevnt ut i alle kriker og kroker.

Det skjer mye spennende med hvitevarer, men det er ikke så ofte vi ser de store innovasjonene på oppvaskmaskiner. Her er det imidlertid tenkt nytt.

Maskinen fra Samsung ser i utgangspunktet ut som en hvilken som helst oppvaskmaskin, men nyheten WaterWall skjuler seg inni. Nyvinningen vil få slutt på vaskemaskinens "dødsoner".

For spylearmene som i dag er i alle vaskemaskiner snurrer rundt, og rekker ikke nødvendigvis helt ut i alle hjørner, hvor godt de nå enn spruter. Er spylearmene tette, kan du forøvrig glemme rene glass: Slik renser du oppvaskmaskinen, trinn for trinn.

Ut med snurrende armer

I stedet for snurrende spylearmer har Samsung satt en rett spylestang i maskinen, som kjører frem og tilbake og sørger for at vannet kommer til i alle kriker og kroker.

Her kan du se en videosnutt av hvordan denne "vaskeveggen" vil fungere:

 


Oppvaskmaskinen er en del av den koreanske produsentens eksklusive Chef Collection line, der Michelin-stjernebelønte kokker har bidratt i produktutviklingen. Pris og lanseringstidspunkt er foreløpig ikke klart.

Vaskemaskinen ble forøvrig trukket frem som det beste nettmagsinet digitaltrends.com så på den store elektronikkmessen CES tidligere denne måneden.

– Dette er helt nytt, den gjør noe ingen andre maskiner kan, samtidig som det passer inn i rammene vi har for oppvaskmaskiner, sier Luke Mansfield, som leder Samsungs Europeiske utviklingsavdeling, til DinSide.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pusse opp kjøkkenet? Nye elforskrifter regulerer antall stikkontakter.

Bør helst passe

Fem år har Mansfields team til sammen tilbragt hjemme hos europeiske forbrukere de siste de siste drøye tre årene - for å se hvordan vi forholder oss til forbrukerelektronikk. Og selv om mye varierer fra land til land, er det ikke så stor forskjell når det kommer til stykket.

Han forteller at europeiske kjøkken varer i rundt tyve år i snitt. Vi bytter kanskje fronter eller maler veggen, men den grunnleggende layouten for vann- og strømuttak består et par tiår.

De fleste bytter ut en eller flere av hvitevarene i løpet av denne perioden, og det er derfor viktig at nye produkter er lett å tilpasse eksisterende kjøkken.

Produktene som får oss til å bygge om

SAMSUNG-LEDEREN: Det er lenge mellom nyhetene som er så grensesprengende og viktige at vi er villig til å endre på kjøkkenlayouten for å få plass, ifølge  Luke Mansfield, leder av Samsungs europeiske utviklingsavdeling. Foto: ELISABETH DALSEG
SAMSUNG-LEDEREN: Det er lenge mellom nyhetene som er så grensesprengende og viktige at vi er villig til å endre på kjøkkenlayouten for å få plass, ifølge Luke Mansfield, leder av Samsungs europeiske utviklingsavdeling. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer


– En gang iblant kommer det produkter som er verdt å endre kjøkkenets layout for. Introduksjonen av side-by-side-kjøleskapene til det europeiske markedet har vært et slikt produkt, sier Mansfield til DinSide.

I tillegg til å ta mer plass, krever flere side-by-side-kjøleskap mulighet for å koble til vann. Fra 2011 ble det forøvrig påbudt med lekkasjesikring i nye boliger, for å unngå vannskader fra blant annet side-by-side-kjøleskapene.

Hva Samsung-lederen tror det neste produktet vi er villige til å endre på kjøkkenet vårt for blir, vil han ikke fortelle ennå.

Men han røper én ting: Det blir nok et produkt vi forbinder med hygge - mer enn husarbeid.