Elektronisk kikkhull kan gjøre deg sikrere på hvem som faktisk står bak døra. Foto: Produsenten
Elektronisk kikkhull kan gjøre deg sikrere på hvem som faktisk står bak døra. Foto: ProdusentenVis mer

Elektronikk som ser for deg

Hvem er det som banker på?

Å gjøre boligen sin innbruddssikker er ikke lenger bare noe for de rike. Selgere av overvåkingssystemer og andre teknologiske sikkerhetssystemer melder om større etterspørsel og større utberedelse.

- Prisen på utstyret har gått ned og stadig flere forbrukere ser fordelene med å benytte seg av kameraovervåkning, sa Frode Olavsen, daglig leder i Pro-Tech, til DinSide i vinter.

Årets teknohit til boligen

53 prosent av DinSide-leserne bekrefter at de planlegger kjøp av overvåknings- og sikkerhetsutstyr til boligen i år, i en avstemning i denne artikkelen fra februar 2009. Og da kan kanskje dette smarte kameraet være fristende.

Elektronikken hjelper deg å se

Det elektroniske kikkhullet fra Brinno lover å gi deg et tydelig LCD-bilde av den eller de som står på den andre siden av døra. Langt lettere å se, og langt større bildebredde enn gjennom tradisjonelle kikkhull med fiskeøyelinse, og dessuten muligheter for å zoome i bildet. Skjermen kan monteres for å passe til din høyde. Dessuten vil ikke dette apparatet avsløre overfor den besøkende at de blir betraktet, slik man opplever med et ordinært kikkhull i døren.

Kameraet drives av to AA-batterier, og slår seg automatisk av igjen etter 10 sekunder. Dermed skal batterikapasiteten være tilstrekkelig til cirka 1.500 kikk.

Vi har funnet apparatet blant annet hos Amazon.com, her til 119,99 dollar (cirka 670 kroner) før forsendelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer utstyr som kan hjelpe deg

Her er et sikkerhetskamera som hjelper deg å overvåke boligen din, og et smart triks for å gjemme nøkkelen om det er flere som bruker boligen enn du har nøkler tilgjengelig. Og med disse beslagene til 50 kroner kan du enkelt sikre vinduene mot tyver som vil inn. En dyrere løsning er den såkalte gardindetektoren som egner seg for eksempel på soveromsvinduer og verandadører.

Kameraer, utsirener og lasergjerde: Dette blir årets teknohit til boligen

Kjeltringene kommer - og de er raske

- Etter en trend med nedgang i boliginnbrudd de senere år, har innbruddsbølgen skutt fart igjen det siste året. Tyvene er mer profesjonelle enn før, og det meldes om bander som "raider" boligområder. I 2008 omkom så mange som 84 personer i boligbranner i Norge. Vi ser at folk nå prioriterer å trygge liv og verdier hjemme, og de nevnte to faktorer bidrar til at vi opplever en sterk økning i salget av boligalarmer. Det fortalte Maria Conradi, kommunikasjonssjef i G4S, til DinSide i februar i år.

Les også: Pristest av alarmselskaper fra februar 2009

Også forsikringsbransjen melder om økninger i innbrudd i hjemmene.

- Tyvene er profesjonelle og godt organiserte. Det stjeles mer verdifulle gjenstander enn tidligere. Mange av tyvene er effektive og raske både med å bryte seg inn og forlate boligene, sa kommunikasjonsdirektør Leif Osland i FNH tidligere i høst.