Ekspressmeny duo fra Godtlevert.no

Hvordan er det å la andre bestemme middagsmenyen og handle for seg? Vi har testet.

Vi skulle ønske vi hadde hatt en funksjon der du kunne skrape og lukte. For dette lukter skikkelig skikkelig fisk. Og da mener vi dessverre ikke på en pen måte. Foto: Elisabeth Dalseg
Vi skulle ønske vi hadde hatt en funksjon der du kunne skrape og lukte. For dette lukter skikkelig skikkelig fisk. Og da mener vi dessverre ikke på en pen måte. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Matposer eller matkasser med middagsmenyer skal inspirere til sunn og god matlaging og lette hverdagen. Nøyaktig porsjonsberegning kan også spare deg for noen kroner, fordi du får akkurat det du trenger i middagsposen. Ikke mer og ikke mindre. Vi har tidligere sett nærmere på tilbudet og prisene hos fire ulike middagsabonnementløsninger, nå har vi sett på hvordan de er i bruk.

Det startet ikke akkurat bra.

Se alle DinSides tester her

Slik testet vi:

Vi har testet ulike middagsposeabonnementer. Vi har sett på råvarene, menyer og hvor enkelt det er å følge fremgangsmåten, porsjonsstørrelser, og ikke minst: Pris i forhold til å handle i butikk. Vi har testet middagsposer levert i Oslo Sentrum, så merk at det her kan være regionale forskjeller.

Først ut er to leveranser fra Godtlevert.no, og vi har valgt den enkleste varianten, ekspress, med tre middager til to personer hver uke.

Første uken laget vi fiskeburger med texmexslaw, eggekake med bacon, potet og feta (omelett) og til slutt røkt, honningglasert svinekam med stuete gulrøtter. Andre uken (som avbildet over) laget vi seifilet med soppstuing, indisk pepper balti kylling og sjømannsbiff.

Her kan du se at vi pakker ut den siste posen:

 


Råvarene

Da vi pakket ut av posen første gang, så det bra ut. Innbydende menyhefte, ferdige sauser, pakket kjøtt, fisk og og grønnsaker. Så så vi nærmere på dem. Det aller første vi skulle lage var fiskeburgere med tex-mex-slaw. Det smakte godt, men to av coleslawens fire ingredienser var dårlige. (Vi måtte skjære bort halve avocadoen, og store deler av salaten var direkte uapetittelig.) Posen med stuete gulrøtter var heller ikke direkte innbydende, om enn ikke dårlig. I stedet for lettkokte gulrøtter i store biter med litt saus; fikk vi noe som mest minnet om gulrøtter fra Amerikansk blanding, i alt for mye geléaktig hvit saus.

Den andre posen vi fikk luktet fisk. Ikke sånn som god fisk lukter, sol og saltvann, men mer som ramsalt fiskeslo som har ligget litt for lenge i varmen. Fisken smakte helt greit, men det var etter heftig skylling, og en liten diskusjon hvorvidt vi faktisk turde å spise den. Den indiske kyllingcurryen var også en liten skuffelse. Stange-kylling eller ei, det var langt fra de store saftige bitene på bildet med oppskriften til de små kjøttstykkene som var fulle av fett og slintrer vi fikk. Det ferdige resultatet så mer ut som om vi hadde laget curryen med kyllingkjøttdeig.

Det skal sies at det ikke var mye som var uspiselig. Men det var nok til at vi rett og slett mistet lysten på å bestille igjen.

Se noen eksempler her:

Det var mye fett og slintrer i kyllingkjøttet ... Foto: Elisabeth Dalseg
Ja, det var det vi fryktet. Nei, det hjalp ikke at det var Stange-kylling. Foto: Elisabeth Dalseg
Flekkene på bladpersillen lot seg ikke skylle vekk. Foto: Elisabeth Dalseg
Halve issalaten var råtten og måtte kastes. Foto: ELISABETH DALSEG
Vi måtte skjære bort mye av ingefæren også. Foto: Elisabeth Dalseg


Visste du at ... Fersk fisk kan være opptil 17 dager gammel?

Middagene

Oppskriftene er varierte, ser gode ut, og er lette å følge. Fine, innbydende bilder illustrerer hva vi skal lage, og vi får smarte tips til hvordan vi kan variere oppskriftene, om vi ønsker oss litt mer. Det er fin balanse, og minst én fiskeoppskrift og en kjøttoppskrift hver uke.

Dessverre er det på grunn av råvarene vi får ikke alltid like lett å lage det vi ser. Vi har lyst på store saftige kyllingstykker i curryen, men får kyllingkjøttdeig, og det ser ut som om noen har massakrert gulrøttene våre.

Sjømannsbiff. Det vi skulle ha av egne råvarer til venstre. Foto: Elisabeth Dalseg
Ferdig sjømannsbiff. Fin krydret kjøttdeig, men litt kjedelig med bare kokte gulrøtter og poteter. Savner mer grønnsaker. Foto: Elisabeth Dalseg
Foto: Elisabeth Dalseg
Hurra, nesten ferdiglaget. Men de store gulrotbitene på bildet var erstattet med små terninger/rasp og minnet om vår barndoms kulinariske mareritt: overkokte gulrøtter fra frossen amerikansk blanding. Foto: Elisabeth Dalseg
God glasering på svinekjøttet, men den stuingen var nitrist. Og igjen: Her er det mye overkokte grønnsaker (selv om vi tar på oss det fulle og hele ansvaret for potetene. Gulrotstuingen har vi imidertid kun varmet opp.) Foto: Elisabeth Dalseg
Indisk kyllingcurry lover bra. Foto: Elisabeth Dalseg
Det ser ikke så verst ut, men i stedet for de store, lekre kyllingbitene, så selve curryen mer ut som om den var laget med kyllingkjøttdeig. Foto: Elisabeth Dalseg
God fiskeburger i ferske grove brød. Men salaten er dekket av store mengder majones (1,5 dl til to voksne personer til ett måltid er noe i overkant, synes vi) og vi måtte ut og handle ny salat til coleslawen. Foto: Elisabeth Dalseg
Omelett fra den første ukemenyen. Foto: Elisabeth dalseg


Pris

Duopakken vi har valgt koster 645 kroner per uke. Skulle vi kjøpt tilsvarende matvarer på vår lokale matbutikk, ville det kostet cirka 320 kroner. Vi får selvsagt ikke kjøpt ferdigskivete poteter, eller den samme (gode!) pepper balti-sausen. Men det er altså omtrent dobbelt så dyrt som å lage maten selv.

Pristest: Her er nøkkelhullvarene billigst

Konklusjon:

Godtlevert.no er enkelt, og godt, men dessverre fikk vi våre bekymringer bekreftet: Råvarene holdt i vårt tilfelle ikke mål. Vi fikk kjøtt med mye fett og slintrer eller farseprodukter, og flere av matvarene ville vi aldri tatt med oss hjem fra butikken. For i butikken kan man lukte på fisken, kjenne på avocadoen og se om salaten ser grei ut.

Det er enkelt med ferdigskivete poteter og gulrøtter, og fint at noen lager sausen fra bunnen for oss, så vi slipper tilsetningsstoffene som vi får om vi kjøper ferdige produkter. Men det ble for mange skuffelser og dårlige produkter i begge de to posene vi testet til at vi vil prøve dette igjen.

Dette er den første av fem middagsabonnementer vi har testet. Følg med fremover for å se hva vi synes om Matenerklar, Middagsposen, Middagshjelpen og Kolonihagen.