Ecool jordkjøler ølen din

Bruker ikke strøm og skal holde seg frostfri.

<B>MEST FOR MENN?</B> Vi tipper det finnes noen damer som ikke vil ha en slik stikkende ut av plattingen.  Foto: ECOOL.DK
MEST FOR MENN? Vi tipper det finnes noen damer som ikke vil ha en slik stikkende ut av plattingen. Foto: ECOOL.DKVis mer

Det er flere måter å bruke naturen til å kjøle ned ølen på, flere av de har vi testet her.

Én av dem er altså å jordkjøle ølen, et gammelt triks hvor du enkelt nok bare graver ned ølen i bakken.

Den danske arkitekten Klaus Peter Bak har sammen med sine tre, godt voksne venner fra øya Mors nordvest i Danmark tatt dette litt videre og skapt eCool - et eget jordkjølingsapparat for boksøl til hagen hjemme eller på hytta. Alt produseres også på Mors, og settes så sammen for hånd.

Drill pilsen kald på 30 sekunder

Fikk ideen i hagen

BÆREKRAFTIG: Istedenfor å fylle opp kjøleskapet, kan du bruke naturen til å kjøle ned boksølet ditt.  Foto: ECOOL.DK
BÆREKRAFTIG: Istedenfor å fylle opp kjøleskapet, kan du bruke naturen til å kjøle ned boksølet ditt. Foto: ECOOL.DK Vis mer


Ideen fikk han for rundt syv år siden da han nettopp satt i hagen. Apparatet er 113 centimeter høyt og rundt 22 centimeter i diameter, så følgelig trenger du et jordbor på samme størrelse. Eventuelt bare en vanlig jordspade og litt muskler. På toppen har du en sveiv som du drar for å hente opp ølen.

Det er plass til 24 ølbokser, altså et brett med øl.

Det eneste du ser stikke opp av bakken er en liksom-flasketut med ølkork på som holder varmen ute om sommeren og kulden ute om vinteren. Produsenten sier at temperaturen er jevn året rundt, så du skal ikke være redd for å få øl-slush på hytta om vinteren.

Duggfriskt øl på tur?

Bærekraftig nedkjøling

Vel, det er ikke sikkert nevnte tut vil bli satt like stor pris på av de kvinnelige medlemmene av familien - så det er sagt. Da kan man jo parere med at dette tross alt sparer strøm og er en bærekraftig måte å kjøle ned øl på.

Klaus Peter Bak forteller til Dinside at de selger mange apparater til Norge og at det er flere norske forhandlere som gjerne vil selge eCool. Han forventer at produktet dukker opp i norske butikker om ikke lenge.

Vil du kjøpe den fra Danmark, vil det koste deg rundt 2000 kroner (frakt inkludert), samt en norsk moms på rundt 500 kroner.

Alt om øl