Dyreste hus i hvert fylke

Har du mye penger, kan du skryte av at du kan kjøpe det dyreste huset i hele fylket.

Dyreste hus i hvert fylke

  1. Se dyreste i hvert fylke


Fylkesvinneren

Er det ikke penger du mangler, hadde det kanskje vært kult å eie det aller dyreste huset i ditt fylke?

Men hva koster det dyreste huset i nettopp ditt fylke akkurat nå?

Se bilder og priser på de dyreste eneboligene i hvert fylke.

Omvendtverden

I forrige uke skrev DinSide Bolig om de aller billigste husene i hvert fylke. Våre undersøkelser viste at de billigste eneboligene kostet mellom 150.000 og 1.980.000 kroner - alt avhengig av om du ønsket å bo i Telemark eller Oslo.

Ikke overraskende var Oslo dyrest, og den tittelen kan byen også skilte med når vi setter inn jakten etter den dyreste eneboligen i hvert fylke.

Hva må du betale, om du vil eie det dyreste huset i ditt fylke? Illustrasjon: Per Ervland.
Hva må du betale, om du vil eie det dyreste huset i ditt fylke? Illustrasjon: Per Ervland. Vis mer


I Oslo får du nemlig nettopp nå kjøpt et hus på Holmenkollen til den nette sum av 22,5 millioner kroner. Med på kjøpet får du da også badebasseng, 2,8 mål tomt og en fantastisk panoramautsikt. Eventuelle kjøpere må nok regne med å legge enda litt ekstra penger i tillegg. For selv om huset er dyrt, er det jo ikke sikkert at det har akkurat den stilen du liker ...

I den andre enden av skalaen finner vi et veldig fint hus i Alta i Finnmark. Her er prisen på det aller dyreste huset 3,29 millioner kroner. Det lokkes med eksklusiv standard på boligen, blant annet integrert peis og (ikke minst) integrert akvarium!

Artikkelen fortsetter under annonsen

De rike blir rikere

Å plassere penger i bolig, er stort sett en god investering. Men historisk sett, lønner det seg mest å eie en billig eller dyr enebolig?

- Vi har dessverre bare gjennomsnittstall, og statistikkene våre viser ikke noe om hvorvidt prosentstigningen på billige hus har vært høyere eller lavere enn på dyre hus, sier informasjonssjef i Norges Eiendomsmeglerforbund, Roger Nyborg.

Prognosesenteret har imidlertid en oppfatning av dette.

Rike boligeiere har mer å glede seg over enn de fattige... Foto: Per Ervland. Foto: Per Ervland
Rike boligeiere har mer å glede seg over enn de fattige... Foto: Per Ervland. Foto: Per Ervland Vis mer


- Hvis det er snakk om to eneboliger i samme strøk, den ene billig og den andre dyr, vil jeg tro at den prosentuelle prisveksten har vært omtrent lik, men at den billige nok har steget litt mer enn den dyre boligen, sier sjeføkonom i Prognosesenteret, Kjell Sennesett, og legger til:

- Spesielt de senere årene har nok dette vært en tendens. Problemet med de dyre boligene er jo at det er en mye lavere etterspørsel etter dem - det er færre som har råd til å kjøpe dem. Og dermed må man forvente, uansette hvilket fylke vi snakker om, at prisveksten i prosent har vært høyere for de billige boligene.

I kroner og øre er det imidlertid nok liten tvil om hvem som løper av med seieren. For øker prisene med ti prosent på en bolig til en million kroner, og med åtte prosent på en bolig til fire millioner kroner - da har den rike boligeieren bare blitt enda litt rikere.

Men i forhold til avkastning på investert kapital, ja, så har nok eierne av billig-boligene litt å glede seg over.

Her kan du se det dyreste huset i hvert fylke.