Dypere og mykere sofaer

– Det er ingen som bare "sitter" i sofaen lenger.

Vi selger stadig flere dype sofaer, fordi folk vil ha plass til både å sitte og ligge, forteller Alexander Egeberg i Skeidar Living Group. Foto: Per Ervland
Vi selger stadig flere dype sofaer, fordi folk vil ha plass til både å sitte og ligge, forteller Alexander Egeberg i Skeidar Living Group. Foto: Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvordan bruker du sofaen din? Sitter du pent, med beina samlet og begge føttene på bordet, liker du å krølle deg sammen i en krok, eller har du slått til på en sofa med sjeselongdel, så du kan strekke deg helt ut?

Faller du oftest inn i en av de to siste kategoriene tilhører du flertallet, skal vi tro Alexander Egeberg, kategorisjef for BoConcept hos Skeidar Living Group.

– Det er ingen som bare "sitter" i sofaen lenger, sier Egeberg til DinSide Bolig.

Dette gir seg utslag på to ulike fronter:

Helene Hennie har gjort stor suksess med sine ekstremt dype sittemøbler for Slettvoll. Her fra møbelmessen i Stockholm i 2007. Foto: Elisabeth Dalseg
Helene Hennie har gjort stor suksess med sine ekstremt dype sittemøbler for Slettvoll. Her fra møbelmessen i Stockholm i 2007. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer


– Vi ser at sofaene blir dypere. Og vi selger stadig mer av de dype modellene, sier Egeberg.

Føtter opp og ned i sofaen gir også en litt annen slitasje på stoffet, så i tillegg er det mange som velger ekstra slitesterke eller grove tekstiler, som tåler litt mer. Her har det også vært en enorm produktutvikling de siste årene, slik at sofaen skal tåle at du ikke nødvendigvis sitter pent rett opp og ned i den.

Får du støt av sofaen? Slik får du bukt med problemet

Smart pute, til hverdags og fest

Sofaen Mezzo fra BoConcept er ikke ny av året, men har i løpet av den perioden den har vært på markedet rukket å bli en klassiker. Egeberg kaller den gjerne en "moderne chesterfield" grunnet stoppen i putene. Den har også en smart liten utvekst på ryggputene som gjør at du enkelt kan switche fra kaffebesøk med svigermor til tv-kveld i horisontalen:

Smart liten trekantpute ... Foto: Per Ervland
Ønsker du å sitte rett opp og ned, legger du trekantputen slik ... Foto: Per Ervland
... og ønsker du å sitte mer tilbakelent, får du ekstra ryggstøtte ved å sette den slik. Foto: Per Ervland
Sofaer Her ser du sofaen Istra som er trukket med Klint jubileumstekstiler. I forbindelse med BoConcepts 60-årsjubileum har selskapet lansert en eksklusiv kolleksjon med den danske tekstildesigneren Vibeke Klint, som har funnet frem eget design fra 50-tallet i arkivet. Pris fra 17.143 kroner. Foto: Per Ervland
Alle BoConcepts myke møbler kan fås med 90 ulike tekstiler. Foto: Per Ervland


Mezzo er en modulsofa som kan tilpasses slik du vil, og ifølge Egeberg er det ikke lenger bare tresetere med sjeselonger eller hjørnesofaer som går.

– Vi selger mye U-løsninger, gjerne med sjeselong på begge sider, som gir plass til at hele familien kan ligge i sofaen og se på TV samtidig.

Ny TV? Alle våre TV-tester finner du her

Hvorfor sitte når man kan ligge?

Sittestilling

Hvordan bruker du sofaen din? (Avsluttet)
Lett tilbakelent, med føttene på bordet eller i sofaen(33%) 805
Jeg sitter ikke, jeg ligger(29%) 712
Krøller meg opp i en krok, med beina i sofaen(27%) 660
Lett tilbakelent, men med føttene på bakken(6%) 138
Sitter rett opp og ned, alltid(4%) 101
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Det er ikke bare BoConcept som fører - dette er en trend vi har sett flere steder - og i flere år.

– Det heter seg at man skal sitte pent i sofaen, men det synes jeg ikke at man trenger. Jeg elsker å ligge i sofaen! har møbel- og interiørdesigner Helene Hennie tidligere sagt til DinSide.

Hun står blant annet bak en populær møbelkolleksjon for Slettvoll, der sofaen hun er avbildet i, litt lenger opp på siden, lenge har vært blant bestselgerne.

Kjøpt ny sofa? Her bør du selge den gamle

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!