Dusjer du deg til fant?

Mange dråper små, kan gjøre store utslag på strømregningen.

Kronene renner ut... Foto: Per Ervland
Kronene renner ut... Foto: Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det finnes ikke noe bedre på en kald høstmorgen, enn å starte dagen med en god, varm, lang dusj.

Men visste du, at det koster deg 1.459 kroner i året med dagens strømpriser, å dusje et kvarter hver morgen? Dette ifølge beregninger gjort med vår varmtvannskalkulator.

Snittfamilie

Dersom en familie på fire personer dusjer et kvarter hver, hver dag i snitt (familiens tenåringer, ganske mye lengre, foreldrene tilsvarende mye mindre) koster dette 5.838 kroner i året. Legger vi til at alle tar et bad, cirka annen hver uke, blir familiens varmtvannsutgifter (eksklusive håndvask og oppvask) på 6.123 kroner i året .

Og da har vi regnet med beskjedne temperaturer: Kroppstemperert dusjvann, 37 grader, og badevannet har vi satt litt varmere: 38 grader.

Dersom alle dusjer bare ett minutt kortere hver dag, kan familien spare 389 kroner. Kutter de dusjen til ti minutter i snitt, kan de spare de 1.946 kroner.

Sparedusj

Den aller største innsparingen de kan gjøre, krever en liten investering. Men installerer familien sparedusj kan de halvere utgiftene til 2.919 kroner per år. Sparedusjer fås i ulike varianter og prisklasser. Den billigste vi fant, akkurat nå, koster 79 kroner på Clas Ohlson. Og den har attpåtil massasjefunksjon.

Hvor mye går i ditt sluk?

For å regne ut hvor mye penger du dusjer for hvert år,

Regn ut selv: DinSides varmtvannskalkulator