Dusj i farger

Sensory Sky fra Dornbracht er en fest av vann og farger.

Dusjen faller fra taket som regn, og farget LED-lys skal bidra til følelsen av å ta en dusj under åpen himmel.  Foto: ELISABETH DALSEG
Dusjen faller fra taket som regn, og farget LED-lys skal bidra til følelsen av å ta en dusj under åpen himmel. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Store dusjhoder som skal illudere fossefall og regnskyll har de siste årene blitt populært på baderommet, og dette dusjhodet fra den tyske baderromsinteriørprodusenten Dornbracht tar det et skritt lenger.

Ambisjonene er å gi dusjerne følelsen av å ta et bad under åpen himmel, enten i en foss eller i havet - eventuelt å være fanget i et tropisk regnskyll, og dusjhodet kombinerer farger, lys og vann-koreografi, og veksler mellom bløte og harde, varme og kalde stråler.

Resultatet er en dusjopplevelse vi aldri har sett maken til. Lyset veksler mellom varmt og kaldt, rødt, gult, blått - ja alle regnbuens farger, og vannstrålene hopper fra en forsiktig smal spray av dråper, til et teppe som omslutter hele kroppen.

Dornbracht står forøvrig også bak den helt spesielle liggedusjen, for dem som har problemer med å komme seg opp i stående stilling om morgenen, eller bare ønsker en totalt avslappende opplevelse. Er du blant dem som synes dette virker litt i overkant slapt og kjedelig, burde du heller sjekke ut denne dusjhusken .

Tre program

Sensordusjen for kommersielt bruk er stilt inn på tre ulike program; Release skal gjengi intesive renskyll, med visuelle "lynnedslag". Readjust skal skjerpe sansene gjennom tåke, dugg og lett regn, og Rejoice skal ha en harmonisk effekt.

Privatversjonen kan man i tillegg styre manuelt, og kan instilles etter familiemedlemmenes ulike preferanser.

Det er imidlertid en ørliten hake. Sensory Sky koster 231.000 kroner, og det før moms er lagt til prisen. Omtrent like mye man må regne med å betale for å pusse opp et helt baderom.

Gjør det selv

Det finnes også langt rimeligere løsninger for deg som ønsker et stort dusjhode og farget lys i dusjen hjemme. Du kan ikke forvente deg samme koreografi, og selve flaten dusjstrålene dekker vil være mindre. Men du får ihvertfall farget LED-lys i dusjen fra under hundrelappen:

LED-lys i dusjen fra Lightinthebox.com til 316 kroner. Foto: LIGHTINTHEBOX.COM
LED dusjhode fra Coolstuff.no til 85 kr. Foto: COOLSTUFF.NO


NB! Skulle du ønske å mekke deg deg frem til en egen versjon av lys- og vanndusjen, vil vi bare gjøre oppmerksom på at det er stor risiko forbundet ved å kombinere elektrisitet og vann. Vær ekstra nøye med valg av produkter, og be fagfolk om hjelp til å installere.

Thief Spa

Ifølge produsenten er det foreløpig kun solgt to Sensory Sky-dusjer i Norge, og begge er installert på Thief Spa. Spaet hører til Stordalens hotell The Thief på Tjuvholmen i Oslo, og åpnet fredag 14. mars i år.

Se flere bilder:

Motstrømsbasseng. Foto: STUDIO DREYER HENSLEY
Dampende hett i hammamen. Foto: ELISABETH DALSEG
Steamrommet i tilknytning til hamamen har dusjdyser langs alle veggene, slik at man kan dusje av seg leiren. Foto: ELISABETH DALSEG
Badstuen har ovnen sentralt plassert, aromatiske oljer kan helles på steinene, og duften viftes rundt i rommet ved hjelp av et håndkle. Foto: ELISABETH DALSEG
Hudpleieavdelingen med behandlingsrommene er holdt i lyse farger. Foto: STUDIO DREYER HENSLEY
Spa-suiten har en spesial vannsengbenk og både madrass og taket har installert LED-lys for ekstra lysterapi. Det er også en egen privat dusj og boblebad i suiten. Foto: STUDIO DREYER HENSLEY


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!