Her er den første leveringen vi fikk fra Middagsposen, og dette er mat vi kunne ha handlet selv - kjente leverandører på ferskvare og gode råvarer. Foto: Elisabeth Dalseg
Her er den første leveringen vi fikk fra Middagsposen, og dette er mat vi kunne ha handlet selv - kjente leverandører på ferskvare og gode råvarer. Foto: Elisabeth DalsegVis mer

Duoposen fra Middagshjelpen.no

Hvordan er det å la andre bestemme middagsmenyen og handle for seg? Vi har testet.

Matposer eller matkasser med middagsmenyer skal inspirere til sunn og god matlaging og lette hverdagen. Nøyaktig porsjonsberegning kan også spare deg for noen kroner, fordi du får akkurat det du trenger i middagsposen. Ikke mer og ikke mindre. Vi har tidligere sett nærmere på tilbudet og prisene hos fire ulike middagsabonnement-løsninger, nå har vi sett på hvordan de er i bruk.

Vi ble dessverre veldig skuffet av Ekspressmenyen for to fra Godtlevert.no, blant annet fordi kvaliteten på råvarene ikke var spesielt god. Her gjorde heldigvis Middagshjelpen.no et langt bedre inntrykk.

Slik testet vi

Vi har testet ulike middagsposeabonnementer. Vi har sett på råvarene, menyer og hvor enkelt det er å følge fremgangsmåten, porsjonsstørrelser, og ikke minst: pris i forhold til å handle i butikk. Middagsposene er levert i Oslo Sentrum, så merk at det her kan være regionale forskjeller.

Fra Middagshjelpen bestilte vi Duoposen, med fem middager til to personer hver uke. Den ene uken laget vi kyllingsuppe, røkt svinekam i ovn med rotfrukter og eple-tzatziki, vegetarlasagne med gulrotsalat (til to dager) og laksepasta med gulrotsalat. Den andre uken laget vi potet- og purresuppe, thaikylling med fullkornsnudler, lakse- og pastagrateng, og lammebiff med varm aubergine, fetarøre og potetbåter.

Som velkomstgave fikk vi også en fruktpose fra Middagshjelpen.no.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Råvarene

Det var gøy å pakke ut posene fra Middagshjelpen.no. Grønnsakene var faste og fine, det var stort sett grove kornprodukter, og det var fisk og kjøtt fra anerkjente produsenter som Stange, Salma og Strøm-Larsen (vår lokale og veldig gode slakter). Pastaen var fra svenske Salta Kvärn, og brødet fra Åpent bakeri. Det var også valgt lettere varianter av melkeprodukter som fløte og crème fraiche.

Et lite unntak fra det gode førsteinntrykket var den uspiselige mangoen som fulgte med i fruktposen vi fikk som bonus med første levering. Når det er sagt kan man jo uansett ikke klage på en bonuspose med frukt - og resten av frukten var det ingen ting å si på, noe holdt i flere uker!

 

Under kan du se vi pakker ut den ene av posene:

Plassproblemer i fryser? Gjør som Ikea, flatpakking er topp!

Middagene

Menyene vi fikk fra middagshjelpen var fine og varierte. Det var kjøtt-, fisk- og vegetarmiddag hver uke, og befriende lite farseprodukter. Eneste unntaket var lammekjøttdeig fra Strøm-Larsen for å lage "lammebiff".

Alt smakte godt, det var greit og enkelt å lage, men gjennomgående synes vi maten ble noe smakløs. Det må ikke alltid være kjempesterkt, likevel savnet vi litt mer trykk de fleste dagene. Dette regulerte vi fint ved å tilsette litt chili, sitron eller salt etter å ha smakt på originaloppskriften, og vi ville nok gjort det tidligere om dette var noe vi hadde bestilt selv, og ikke skulle teste. Det som er fint er at smaken nok vil passe alle, fra de minste til de litt eldre. Er smaksløkene vant til litt større utfordringer, så kan man også legge til litt selv.

Vi har forresten fått en ny favoritt inn i vårt repertoir: Tzatziki med eple i stedet for agurk. Anbefales!

Skal vi trekke for én ting, er det fravær av salat. Det ble mye kokte, stekte grønnsaker, i hovedsak rotfrukter på tallerkenen. Ja, det er det som er i sesong, men når alt som er av grønnsaker blir kokt eller stekt, med unntak av gulrøtter, ble det litt tungt for oss.

Ett av argumentene for å ha et middagsabonnement er at når flere deler på råvarene, får man det man trenger, hverken mer eller mindre. Og man slipper å spise tomater hver dag, bare fordi man ville ha én og måtte kjøpe et kilo. Vi fikk en ørliten overdose gulrøtter i uke én. Det var gulrøtter i suppen, i svinekamformen, og den samme gulrotsalaten tre dager på rad etter det. Det ser imidlertid ut til at det ikke er regelen: uken etter fikk vi de to gulrøttene vi trengte til ukens middager; hverken mer eller mindre. (Det må imidlertid nevnes at de skulle brukes til å lage akkurat den gulrotsalaten med solsikkefrø og persille vi hadde spist tre dager uken før.)

Her er den første leveringen vi fikk fra Middagsposen, og dette er mat vi kunne ha handlet selv - kjente leverandører på ferskvare og gode råvarer. Foto: Elisabeth Dalseg
Middag nummer én: Kyllingsuppe med grønn-saker og godt brød: Enkel å lage, fint kjøtt fra Stange. Foto: Elisabeth Dalseg
Ferdig resultat: Godt, men *litt* lite smak. Hadde nok hatt godt av noe som sparket litt, samtidig er den veldig barnevennlig. Foto: Elisabeth Dalseg
Røkt svinekam med ovnsstekte rotfrukter og epletzatziki. Foto: Elisabeth Dalseg
Det må ikke være veldig fancy, men vi liker når noe får en litt ny vri. Epletzatzikien du ser til høyre kommer vi garantert til å lage igjen: Perfekt til svinekjøtt. Foto: Elisabeth Dalseg
Som det sto i oppskriften "kjempegod spinat- og chèvrelasagne". Og ja, den tok litt lenger tid å tilberede, men den holdt i to dager. Servert med gulrotsalat i to dager, som også skulle til laksepastaen den siste dagen har vi imidlertid fått en *liten* overdose gulrøtter. Foto: Elisabeth Dalseg
Mangoen i bonusfruktposen vi fikk første gang var så myk at den måtte dessverre kastes. Resten av frukten (og godteriet du kan skimte i bakgrunnen) var perfekt moden. Foto: ELISABETH DALSEG

Se bilder av noen av rettene her:

Les også: Dagligvarehandelen vil lære oss å kutte ned på matsvinn. De burde begynne i egne hyller: La oss kjøpe ferskmat i løsvekt.

Pris

Duopakken vi har valgt koster 799 kroner per uke. Du får 200 kroner i rabatt første gang - og vi fikk i tillegg en pose med frukt. Skulle vi kjøpt tilsvarende matvarer på vår lokale matbutikk, ville det kostet cirka 590 kroner. Det koster altså rundt 200 kroner, eller drøye 30 prosent, at noen planlegger og pakker maten og leverer den på døren. 800 kroner for fem middager til to personer gir en porsjonspris på 80 kroner.

Konklusjon

Middagshjelpen.no er et godt og rimelig alternativ med fine råvarer for dem som vurderer en slik pakke. Det er ikke en middagspose som utfordrer smaksløkene, det er relativt snilt i smaken, og passer sannsynligvis perfekt for mange barnefamilier. Er du litt mer avansert i smaken, er det et glimrende utgangspunkt, men det må noe ekstra ingredienser og egeninnsats til for å få skikkelig smakfulle middager.