Duken som ber om å bli sølt på

Den bærer nemlig på en vakker hemmelighet.

Jo mer du søler, jo vakrere blir duken. Foto: Kristine Bjaadal
Jo mer du søler, jo vakrere blir duken. Foto: Kristine Bjaadal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved første øyekast er Underfull en ganske ordinær damaskduk. En småblomstrete, sukkersøt bestemorsduk det går tretten på dusinet av, og som du kanskje har skapet fullt av allerede.

Men vi tør vedde ganske mye på at du ikke har en slik duk. Underfull bærer på en leken hemmelighet: Skulle du være så uheldig at du søler, trer et nytt og lekent mønster frem. Det skjuler seg en hel sommerfuglsverm i duken, som kun trer frem når duken blir sølt på.

Og jo verre husmorgenet i deg synes at flekken er, jo bedre. Her er det bare å finne frem kaffe, Coca-cola, tomatsaus, rødbrus og rødvin. Og invitere til fest.

Se bare her:

Stille før stormen. Foto: Kristine Bjaadal
Søler du lite, ser det ikke bra ut. Foto: Kristine Bjaadal
Når du søler, trer et nytt og mer lekent mønster frem. Foto: Kristine Bjaadal
... men jo mer du søler, jo vakrere blir duken. Foto: Kristine Bjaadal
Jo mer du søler, jo vakrere blir duken. Foto: Kristine Bjaadal
Du trenger ikke søle rødvin. Mønsteret vil også tre frem når duken er våt. Foto: Kristine Bjaadal
Fargene i sølet absorberes ekstra godt i det garnet som er brukt til å veve sommerfugler inn i duken. Foto: Kristine Bjaadal


Kvinnen bak duken, Kristine Bjaadal, er nyutdannet designer fra Kunsthøgskolen i Oslo. Duken er foreløpig kun på prototypestadiet, og dessverre ennå ikke i produksjon. Men skal vi dømme etter oppmerksomheten som ble viet Underfull på møbelmessen i Stockholm i vinter, bør det ikke ta alt for lang tid før noen setter den i produksjon. Ventelisten er lang.

Dersom du ønsker å sette deg på ventelisten, kan du kontakte Bjaadal gjennom bloggen hennes.


Duken som ikke får flekker

Lei av å ødelegge duken etter selskap? Det er fortsatt et par dager igjen til nasjonaldagen skal feires, og barna skal få spise så mye is de vil. på 17. mai? Det finnes en rekke fine duker med teflonbelegg på markedet, der sølet bare preller av.

Disse koster fra en tre-fire hundrelapper, og fås for eksempel fra Princess' nettbutikk eller duker fra Sandvika Interiørtekstiler.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!