<strong><b>Ikke glem dødplassen:</strong></b> Plassen under trappen kan for eksempel huse garderobe, skittentøy, resirkuleringsstasjon ...  Foto: Ikea
Ikke glem dødplassen: Plassen under trappen kan for eksempel huse garderobe, skittentøy, resirkuleringsstasjon ... Foto: Ikea Vis mer

Du har plass til mer enn du tror

Ikeas nye katalog er proppfull av nyheter for deg som ønsker å få mer ut av de rommene du har til rådighet.

Publisert
Sist oppdatert

- Det handler om å være litt crazy. Vær litt gal når du tenker innredning og ta det hakket lenger. Du har masse plass i boligen du ikke nødvendigvis tenker på, som for eksempel plassen over vinduene, sier Camilla Gjerset, innredningsekspert i den svenske møbelkjeden Ikea, til DinSide.

I dag ble årets nye Ikea-katalog lansert for pressen, og her er det oppbevaring, system, lagringsplass og orden som står i høysetet.

Gjerset vil også slå et slag for knagger. Er knaggen kraftig nok kan du henge opp ikke bare klær, men også møbler, eller for eksempel sykkelen din. - Det handler ofte om noe så enkelt som å få ting opp fra gulvet, sier Gjerset.

<strong><b>TENK NYTT:</strong></b> Det er mye dødplass i en bolig. Trenger du oppbevaringsplass, er innredningsekspert Gjersets råd å bruke hele veggen?  Foto: Elisabeth Dalseg
TENK NYTT: Det er mye dødplass i en bolig. Trenger du oppbevaringsplass, er innredningsekspert Gjersets råd å bruke hele veggen? Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer


Supersmart oppbevaring: Se boksen som huser en hel stue!

Tenk smart

Hjemmekjære nordmenn er stort sett fornøyd med boligene sine. Men de aller fleste har én ting til felles, enten vi bor i leilighet, rekkehus eller enebolig: Vi drømmer om litt mer plass, eller kanskje heller smarte løsninger som gir oss mer plass i de rommene vi allerede har, viser en fersk undersøkelse fra den svenske møbelkjeden.

- Seks av ti er godt fornøyd hjemme, men de savner gode funksjonelle løsninger, for eksempel hvordan man enkelt kan gjøre plass til gjester, forteller Frode Skage Ullebust, fungerende kommunikasjonssjef i Ikea. I tillegg omgir vi oss med mye ting som vi vil ha lett tilgjengelig, men likevel ute av syne når det ikke er i bruk. Dette gjelder klær, bøker, musikksamlinger, DVD-er - og ikke minst utstyr til fritidsaktiviteter.

- Én av to mangler gode løsninger for alt dette.

I bildespesialen under kan du se flere smarte forslag til hvordan du kan utnytte plassen best mulig hjemme hos deg.


Få plass på få kvadratmeter: Innredningshjelp til studenthybelen

Tenk flerbruk

Frode Skage Ullebust tror vi vil få se flere Ikea-produkter som er resultat av kreativt samarbeid. Men først er det Folkets Ikea-katalog som gjelder. Du kan sende inn bilde av ditt hjem på Ikeas Facebookside. Foto: Elisabeth Dalseg
Frode Skage Ullebust tror vi vil få se flere Ikea-produkter som er resultat av kreativt samarbeid. Men først er det Folkets Ikea-katalog som gjelder. Du kan sende inn bilde av ditt hjem på Ikeas Facebookside. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer


Frode Skage Ullebust er svak for den skandinaviske rene stilen med klare farger og lyse tresorter. Hans favoritter fra årets katalog er ikke overraskende klassiske Ikea-møbler og tekstiler. De er nye, men likevel er det ikke vanskelig å se hvem som produserer dem.

Tranetorp spisebord og Sigurd stoler og benker er klassisk skandinavisk med tydelig inspirasjon fra de store svenske designerne på 50- og 60-tallet. Bord og stol fås i hvitbeiset eik, mens benken fås i klart rødt eller hvitt.

- Ta benken, den kan fint brukes som sofabord, samtidig som du har et par ekstra sitteplasser lett tilgjengelig, sier Ullebust.

Han trekker også frem tekstilene som er produsert i samarbeid med Beckmans Designhögskola i Stockholm. Seks nye metervarer som er basert på skisser av studentene. Disse er satt sammen av ulike elevarbeider, og dette er noe Ullebust tror vi vil få se mer av.

- Dette er jo helt i tråd med hvordan vi ser det utvikler seg med sosiale medier. Jeg tror vi kommer til å bevege oss bort fra stjernedesigneren og heller sette sammen flere for helt unike resultater.


Se flere nyheter nå

Katalogen ble vist til norsk presse i dag, og 15. august starter utsendelsene til norske hjem. En rekke Ikea Family-medlemmer, fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord har også fått lov til å være vert for en smuglansering av katalogen for venner i kveld, og det blir også organisert guidete tur for Ikea Family-medlemmer gjennom varehusene for å se de nye interiørene og produktene. For eksempel har Ikea Furuset visninger klokken 14, 16 og 18 på onsdag, torsdag og fredag 10. - 12. august.

Forrige uke kunne vi vise frem nyheter fra den amerikanske katalogen, som allerede ligger ute på nettet. Du finner den her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer